19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBerceanu, la lansarea de carte a lui Titel Stârcu

Berceanu, la lansarea de carte a lui Titel Stârcu

Titel Stârcu, comandant al Aeroclubului Oltenia Craiova în perioada 1986-1990, a lansat ieri o carte cu titlul „Aeroclubul Oltenia Craiova“, cu prilejul a două aniversări: 75 de ani de la fondarea aeroclubului şi 100 de ani de la primul zbor cu planorul al lui Ion Romanescu pe Hipodromul din Craiova.
Lansarea de carte a avut loc la sediul Direcţiei Pentru Sport Dolj, în prezenţa a foşti şi actuali comandanţi, piloţi, paraşutişti şi pasionaţi ai zborului.
„Cartea lui Titel Stârcu, în special partea a doua, este o expunere matematică. Este un jurnal de bord cu multe date exacte“, a spus Aurel Daneş, inspector la DSJ Dolj.
Cristi Smarandache, actualul comandant al Aeroclubului Oltenia Craiova, s-a scuzat că timpul nu i-a permis să-i ofere autorului cărţii mai multe informaţii despre paraşutism şi planorism, secţii care s-au dezvoltat în ultima vreme.
Printre invitaţii lui Titel Stârcu s-a numărat şi senatorul Radu Berceanu, preşedintele Federaţiei Române de Modelism şi, de curând vicepreşedinte la Federaţia Aeronautică Internaţională. Fost ministru al Transporturilor, Berceanu le-a spus celor prezenţi că aviaţia este în derapaj.
„Să nu credeţi că nu sunt bani la Bucureşti. Mereu vă spuneau că atunci când mergeţi la concursuri să vă luaţi treninguri de acasă, că ei nu au bani, dar nu sunt săraci. Pentru ei nici nu există aerocluburile din ţară. Nu se implică deloc“, a spus Berceanu, care a venit Bănie cu avionul personal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII