17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGigi Ciurea crede în renaşterea Ştiinţei

Gigi Ciurea crede în renaşterea Ştiinţei

Câştigător al eventului din 1991 cu Universitatea, Gigi Ciurea (foto) afirmă că actuala echipă a oltenilor poate să se califice în cupele europene, dar cu unele achiziţii valoroase la iarnă.

Antrenor principal al divizionarei C Chimia-Petrom Craiova, Gigi Ciurea este cu sufletul tot la iubirea alb-albastră, el câştigând cu Universitatea eventul campionat-cupă din 1991. Despre Ştiinţa, Ciurea a spus ieri: „Am urmărit meciurile Craiovei şi voi fi alături de Universitatea toată viaţa. Mi-a părut rău că a pierdut acasă puncte cu Timişoara, cu Braşovul, deşi echipa nu a jucat rău. Şi asta după unele meciuri reuşite în deplasare, cum au fost partidele de la Cluj, Urziceni. Explicaţii? Lotul de jucători, destul de restrâns totuşi, plus lipsa de experienţă a celor tineri“. „Piticu’“ are însă încredere în tinerii Ştiinţei, cărora le prevede cariere frumoase la Craiova, dar aceştia, în opinia sa, mai trebuie să se călească în focul Ligii I şi astfel să capete experienţă competiţională.
Ciurea a mai spus: „Universitatea ar putea reveni în cupele europene, dar pentru ca această performanţă să se realizeze imediat, adică la sfârşitul acestui sezon, echipei oltene i-ar trebui aduşi în iarnă trei-patru fotbalişti valoroşi, cu experienţă. Faptul că, după mulţi ani, Ştiinţa are jucători la loturile naţionale, A şi tineret, este o dovadă a renaşterii formaţiei noastre, a faptului că noua generaţie a Universităţii va readuce Craiova în prim-planul fotbalului românesc. Sunt convins că şi alţi jucători ai Ştiinţei vor face pasul spre echipele naţionale“.

Chimia nu are lot de promovare în Liga a II-a

Echipa pregătită de Gigi Ciurea, Chimia, este pe locul 11 în Seria a 4-a a Ligii a III-a. „Ne-am propus clasarea în primele opt. Sincer vorbind, nu am lot de locurile unu-doi, dar, dacă vom ajunge în situaţia de a promova, nu ne vom da la o parte“, a mai spus „Piticu’“.
Ciurea va împlini duminică 46 de ani. „Este săptămâna aniversărilor oltenilor. Astăzi (ieri – n.r.) a fost ziua lui Gică Popescu, sâmbătă va fi a lui Nae Ungureanu, iar duminică, pe 12 octombrie, este ziua de naştere a antrenorului care a adus primul titlu al Ştiinţei, în 1974, Constantin Cernăianu, şi, cu voia dumneavoastră, şi ziua mea. Toţi ne dorim ca Franţa să fie învinsă şi atunci toţi suporterii echipei naţionale vor sărbători, nu numai noi“, a punctat Gigi Ciurea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU