17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBelu şi Bitang au apreciat medalia de bronz

Belu şi Bitang au apreciat medalia de bronz

Fostul antrenor al lotului olimpic de gimnastică, în prezent preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Sport (ANS), Octavian Belu, a avut numai cuvinte de laudă la adresa gimnastelor române, care au reuşit să termine pe locul al treilea în finala concursului feminin de gimnastică pe echipe din cadrul Jocurilor Olimpice de la Beijing.
„Această medalie de bronz este un rezultat bun. S-au luptat cu Rusia pentru acest loc şi au câştigat. Fetele s-au luptat până în ultima clipă şi au reuşit o performanţă la care visau cu toate. Bronzul acesta este continuitatea în gimnastica feminină. România a rămas pe podium. Această medalie le dă tonus fetelor pentru finala la individual compus, dar şi pentru finalele pe aparate“, a spus Belu, care a condus echipa feminină de gimnastică a României la şase olimpiade, reuşind un bilanţ de 39 de medalii olimpice, dintre care 16 de aur, nouă de argint şi 14 de bronz.
Şeful ANS a condus lotul României în calitate de antrenor coordonator între 1990 şi 2005.
Mariana Bitang, consilier prezidenţial pe probleme de sport şi fostă antrenoare a lotului naţional de gimnastică artistică, a apreciat ca meritorie medalia de bronz cucerită de România în cadrul concursului pe echipe de la JO de la Beijing.
„E îmbucurător că am reuşit să ne menţinem pe podium. Fetele noastre au concurat constant, fără greşeli majore, dar noul sistem de punctaj a avantajat echipele SUA şi Chinei, pentru că pune în valoare dificultatea şi valoarea exerciţiului. Cred că trebuie să adăugăm şi noi aceste două lucruri şi abia atunci vom putea lupta de la egal la egal cu celelalte echipe. Sperăm din suflet ca gimnastica să redevină portdrapelul sportului românesc şi să continue istoria medaliilor de aur, dar pentru asta e nevoie de o revigorare“, a spus Mariana Bitang.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS