7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCS Olimpic Craiova, în centrul atenţiei

CS Olimpic Craiova, în centrul atenţiei

În urmă cu câteva luni, în lista provizorie a delegaţiei de atletism a României se regăseau două atlete de la CS Olimpic Sport Craiova, Liliana Popescu şi Cristina Vasiloiu, dar şi antrenorul lor, Eleodor Roşca.

Dacă la începutul acestui an clubul CS Olimpic Sport Craiova ieşea în evidenţă prin performanţele foarte bune ale atletelor legitimate aici, în ultima perioadă, clubul oltean a atras atenţia tuturor prin acuzaţiile de dopaj care sunt aduse sportivelor antrenate de Eleodor Roşca. Mai mult, CS Olimpic este foarte aproape de a nu fi reprezentat la Olimpiada din China de nici o alergătoare. Liliana Popescu şi Cristina Vasiloiu îşi realizaseră baremele pentru Jocurile Olimpice, dar, în urma unor controale, a reieşit că ambele semifondiste sunt suspecte de dopaj.
În cazul Lilianei Popescu, lucrurile sunt clare, ea fiind exclusă încă de la începutul lunii iulie din lotul olimpic, după ce proba A a analizelor a dovedit că s-a dopat cu EPO (eritropoetină).
În ceea ce o priveşte pe Cristina Vasiloiu, în presa de ieri a apărut o informaţie conform căreia laboratorul de la Lausanne (acolo unde a fost efectuat testul A al probei antidoping) ar fi transmis că „profilul sportivei arată consum de EPO, dar, din cauza cantităţii mici de urină, nu au putut fi confirmaţi toţi componenţii“. 
În aceeaşi situaţie cu Vasiloiu este şi Elena Antoci, sportivă legitimată la Steaua, dar care se antrenează tot în Bănie sub comanda lui Roşca. Sorin Matei, preşedintele Federaţiei Române de Atletism, a declarat că forul pe care îl conduce nu a fost informat despre rezultatele controlului antidoping în cazul atletelor Elena Antoci şi Cristina Vasiloiu, dar a menţionat că sportivele nu vor pleca la Beijing dacă există suspiciuni de dopaj. „La federaţie nu am primit încă rezultatele testelor antidoping în cazul celor două atlete. Nu aş avea nici un interes să ascund o astfel de informaţie. Dacă, Doamne fereşte, ar fi adevărat, cred că trebuie să fii nebun să trimiţi la Olimpiadă sportivi asupra cărora planează suspiciuni de dopaj. Dacă testul antidoping ridică suspiciuni de dopaj, sportivele nu vor pleca la Beijing până la lămurirea situaţiei“, a precizat Sorin Matei.
Cristina Vasiloiu şi Elena Antoci nu au făcut deplasarea cu restul delegaţiei de atletism la JO, asupra lor planând suspiciuni de dopaj, după ce circuitul medical pe care l-au efectuat la Institutul Naţional de Medicină Sportivă pe 16 iulie a scos la iveală „valori neobişnuit de mari ale hemoglobinei şi hematocritului (în creştere semnificativă faţă de circuitul anterior)“.
Dacă rezultatele oficiale vor arăta că testele de la Lausanne sunt negative, cele două atlete vor pleca la Beijing pe 10 august. În caz contrar, Vasiloiu şi Antoci vor rămâne acasă, riscând o suspendare de doi ani din toate competiţiile. Antrenorul celor două semifondiste, Eleodor Roşca, nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima punctul de vedere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU