7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPugilistă craioveană, campioană în Bulgaria

Pugilistă craioveană, campioană în Bulgaria

După ce a devenit campioană naţională la tineret şi a luat şi cupa României pentru CSM Craiova, pugilista Anca Vlad a participat şi la campionatul naţional, categoria senioare, din Bulgaria.
Mai mult, sportiva pregătită de Vasile Fîntînă a reuşit chiar să ocupe prima treaptă a podiumului, la categoria 75 de kilograme. Pentru a putea concura într-o competiţie din ţara vecină, Anca a obţinut aprobare atât de la Federaţia Română de Box, cât şi de la CSM, clubul la care este legitimată. Anca Vlad a fost însoţită în Bulgaria de alte două colege, Corina Covaşă (52 kg) şi Andreea Filipescu (50 kg). Covaşă a cucerit şi ea o medalie, de bronz.
„Clubul pentru care au boxat se numeşte «Dyambol» şi cei de acolo au suportat toate cheltuielile legate de acte, transport, masă şi cazare. Anca Vlad a câştigat primul meci în faţa unei bulgăroaice, pe care a învins-o clar, doar că arbitrii au numărat-o de trei ori. În finală, Anca ar fi trebuit să boxeze cu o pugilistă din Plovdiv, dar aceasta nu s-a mai prezentat şi, drept urmare, sportiva noastră a obţinut titlul“, a declarat antrenorul Vasile Fîntînă.
Antrenorul craiovean a adăugat că participarea sportivelor craiovene la Campionatul Naţional din Bulgaria nu putea fi decât benefică: „La noi, în România, există doar două concursuri pe an la feminin, unul în februarie şi unul în aprilie. Pentru antrenori este foarte greu să ţină sportivele concentrate şi să le aibă mereu la antrenamente“.

Merg şi la Cupa Bulgariei

Anca Vlad, elevă la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ din Craiova, a fost recompensată pentru performanţa sa cu diplomă, medalie, dar şi cu o importantă sumă de bani din partea clubului, 300 de euro, în timp ce colega sa, Corina Covaşă, a primit 100 de euro. La prima vedere, sumele nu par mari, dar, comparativ cu banii pe care îi primesc fetele la concursuri în România, este o diferenţă considerabilă.
Conducerea clubului „Dyambol“ a fost încântată de performanţele pugilistelor oltence şi i-a solicitat antrenorului Vasile Fîntână să extindă colaborarea şi la băieţi juniori, iar pe viitor să facă un parteneriat şi cu CSM Craiova. Până atunci, cele trei pugiliste vor concura în luna octombrie la Cupa Bulgariei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU