20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCristescu vede Ştiinţa în bătălia pentru titlu

Cristescu vede Ştiinţa în bătălia pentru titlu

Fostul căpitan al Universităţii susţine că echipa-fanion s-a maturizat şi a crescut în valoare.

– Pentru Universitatea, ultimele două ediţii de campionat au însemnat o clasare modestă, locul nouă. Băieţii au căpătat însă experienţă. Putem acum spera la mai mult?
– Să sperăm că aşa va fi. De fapt, cred într-un altfel de sezon al oltenilor. Ştiinţa a căpătat, într-adevăr, experienţă şi totodată a crescut în valoare.
– Finanţatorul şi jucătorii zic că Universitatea va face o figură frumoasă. Va reuşi, în sfârşit, să se califice în cupele europene…
– Şi eu cred la fel. Nu sunt subiectiv, ci obiectiv. Argumente? Faţă de transferurile de faţadă pe care le tot anunţă multe din echipele Ligii I, Craiova şi-a păstrat lotul, jucătorii de valoare, aşa că sunt condiţii de calificare în cupele europene.

Pentru Costea există două oferte de peste trei milioane de euro

– Crezi că febleţea ta, Florin Costea, vedeta Universităţii, va avea un sezon bun, astfel încât să prindă, în sfârşit, lotul naţional?
– Aici e un paradox…
– La ce te referi?
– Florin Costea, chiar dacă nu joacă la echipa naţională, e cel mai bun jucător din România!
– Chiar vedeta campionatului românesc? Cum îmi argumentezi această afirmaţie?
– Simplu. Florin Costea are oferte de la echipe din România de peste trei milioane de euro. Mai este alt jucător român din prima ligă care are asemenea oferte din campionatul nostru? Eu nu ştiu altul, ci doar pe Florin Costea. Şi nu vorbesc din auzite, ci sunt informat. Una dintre aceste echipe a oferit pentru Florin Costea un milion de euro doar pentru un împrumut pentru şase luni! Revenind la întrebarea de mai sus, cred că Florin va prinde lotul naţional. El a fost de altfel monitorizat de selecţionerul Victor Piţurcă, dar a fost totul prea din scurt.
– Probabil că şi meciul acela de la Buzău, Gloria – Universitatea 1-0, unde Florin Costea a jucat ca într-un amical, ratând nepermis pentru valoarea lui, a contat în decizia de ultimă oră a selecţionerului Piţurcă…
– Ştiţi ce înseamnă ca un jucător să aibă cinci ocazii? Înseamnă că e piesă! Nu oricine are cinci ocazii pe meci. Unii atacanţi abia adună cinci ocazii într-un campionat.
– Probabil că, în această ediţie de campionat, granzii din Capitală vor să detroneze supremaţia CFR Cluj. Crezi că va fi o ediţie spectaculoasă, la fel ca şi cea trecută?
– Nu ştiu ce va fi. Sperăm să fie o ediţie spectaculoasă.
– Pe cine vezi tu favorite la titlu?
– Echipele de tradiţie din fotbalul românesc, adică Steaua, Dinamo, Rapid, Craiova…

La CFR Cluj a fost doar un foc de paie

– Şi CFR Cluj?
– S-a dus focul de paie de la CFR! Aşa-mi place să cred. Şi anume că Universitatea va reveni în lupta de sus.
– Cum te simţi în afara fotbalului? Nu te tentează o revenire în fenomen?
– Mă simt bine în afara fotbalului, aşa că…
– Mai eşti sfătuitorul de taină al unora?
– Nu sunt sfătuitorul nimănui. Nu mă mai provocaţi! Eu sunt suporterul Universităţii Craiova pe viaţă. Şi atât.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII