19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLiviu Boboc face performanţă pentru un club englez

Liviu Boboc face performanţă pentru un club englez

Atletul veteran craiovean a stabilit un record pentru clubul Abingdon Amblers la Campionatul Naţional de Pentatlon (aruncări) al Angliei.

Craioveanul Liviu Boboc, unul dintre cei mai valoroşi atleţi veterani din România în probele de aruncări, a obţinut recent un rezultat remarcabil la Campionatul Naţional de Pentatlon (aruncări) al Angliei, concurs desfăşurat la Milton, un oraş situat în apropiere de Londra. Boboc, care este legitimat la CSM Craiova, a concurat de această dată pentru clubul englez Abingdon Amblers, la categoria de vârstă 60 de ani, încheind competiţia pe un onorant loc şase, în spatele unor sportivi de certă valoare, care se regăsesc şi pe podiumul mondial. Atletul craiovean a concurat la aruncarea ciocanului (5 kilograme) – 25.74 m, aruncarea greutăţii – 10.61 m, aruncarea suliţei – 31.49 m, aruncarea discului – 36.12 m şi aruncarea ciocanului greu (9,082 kilograme) – 11.74 m.
„A fost o competiţie puternică. Performanţele la categoria 60 de ani au fost mai bune decât cele obţinute în România la categoria 50 de ani. Eu m-am clasat pe locul şase, acumulând 3.003 puncte, dar am fost depăşit cu puţin de ocupanţii locurilor cinci (3.104 p) şi patru (3.212 p)“, a povestit atletul oltean. 

I-au oferit antrenor personal

Liviu Boboc a explicat cum a ajuns să concureze pentru un club englez: „Am mers în vizită la fiul meu, stabilit în Anglia, şi, cum nu puteam sta fără să fac mişcare, am intrat pe internet şi am găsit acest club. Sunt membru din ianuarie 2007 şi de aceea am putut concura la Naţionalele Angliei. Am aflat că sunt singurul atlet român legitimat la un club englez“, a spus Boboc.
Atletul craiovean a adăugat că rezultatul obţinut i-a entuziasmat pe conducătorii clubului Abingdon Amblers: „Au fost foarte mulţumiţi de rezultatul meu. Locul ocupat a reprezentat un record pentru clubul Abingdon Amblers. Pot spune că oamenii de acolo apreciază atleţii veterani. Mi-au pus la dispoziţie chiar şi un antrenor personal, Tim Hampson“.
Acum, Liviu Boboc se pregăteşte pentru Campionatul European de aruncări neclasice (8-10 august, Germania), probe în care se poate lăuda că deţine cele mai bune rezultate la nivel mondial. În palmaresul olteanului se află două titluri de vicecampion mondial. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII