14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportStanca a prins gustul naţionalei

Stanca a prins gustul naţionalei

Singurul internaţional din lotul gorjenilor, Răzvan Stanca, a semnat un contract pe doi ani cu Pandurii Târgu Jiu şi speră ca, prin evoluţiile sale, să-l convingă şi pe selecţionerul României că poate fi o soluţie viabilă în poarta naţionalei. Stanca a ales să joace la Târgu Jiu pentru că a fost dorit insistent de antrenorul Eugen Neagoe, spre deosebire de cei de la Farul, care l-au convocat la pregătire cu două zile întârziere, motivând că au uitat de existenţa lui.  

– Răzvane, eşti de câteva zile la Târgu Jiu. Cum ai găsit echipa?
– Băieţii sunt, după câte văd, serioşi la antrenamente. Au cam tras de ei la teste şi sper să fie la fel şi în campionat.
– Anul trecut ai jucat destul de mult pentru Dacia Mioveni. Ai prins şi un minut, două la naţională… Ce speri de la sezonul viitor cu Pandurii?
– În primul rând, să ne îndeplinim obiectivele pe care ni le impune conducerea şi sper să prind mai mult de un minut la naţională. Acestea sunt obiectivele mele.
– Cum vezi lupta pentru titularizare cu Mingote?
– Va fi o luptă acerbă şi va apăra cel mai bun. Cine se pregăteşte mai bine acela apără.
– Cine crezi că are şanse mai mari acum?
– Nu ştiu. El este de mai mult timp aici. Din câte am citit prin ziare, se spune că Mingote porneşte cu prima şansă, dar eu sper ca din perioada de pregătire să plecăm cu şanse egale.

Transferul la Pandurii, un pas înainte

– Ai fost într-o perioadă cel mai bun portar din campionat, având o medie de peste şase intervenţii pe meci.
– Am jucat la o echipă mică şi este normal. A fost asediu la poarta noastră. Dar eu zic că nu mi-am făcut decât datoria acolo, aşa cum vreau să mi-o fac şi aici.
– Speri să fii protejat aici de fundaşi?
– Dacă nu sunt protejat, asta e… O să-mi fac datoria să nu primească gol echipa, dar pentru asta trebuie mai întâi să joc.
– Este un pas înainte pentru tine transferul la Pandurii?
– Este o echipă cu state vechi în Liga I faţă de Mioveni şi pot să spun că este un pas înainte.
– Cum ai văzut Pandurii în sezonul trecut?
– Chiar m-au surprins. Şapte meciuri consecutive cu victorie demonstrează că aici sunt jucători valoroşi. Au fost serioşi şi şi-au văzut de treabă.
– Cunoşti personal vreun jucător de la Pandurii?
– Nu, doar am auzit de ei. Sunt jucători cu multe prezenţe în Liga I, atât. Nu sunt încă prieten cu ei. Doar pe Liviu Mihai îl ştiu, pentru că am fost colegi la Farul Constanţa.
– Crezi că vei avea nevoie de o perioadă mai lungă de adaptare, necunoscându-ţi colegii?
– Nu cred. Eu unde mă duc încerc să-mi fac datoria şi sper să fiu şi apreciat, pentru a mă integra mai repede în echipă. Am auzit că este un grup unit aici, nu sunt bisericuţe ca la alte echipe.

Speră să rămână în atenţia lui Piţurcă

– Ce ne poţi spune despre episodul Dinamo?
– Nu mai vreau să discut despre acest subiect. Au fost unele discuţii, nimic concret, şi am rămas la acest stadiu, de discuţii.
– Speri ca prin evoluţiile tale de la Pandurii să atragi atenţia unor cluburi mai mari?
– Normal, fiecare dintre noi doreşte să joace la o echipă de top. Acum nu mai depinde decât de mine şi de domnul antrenor. El va decide cine va fi titular şi cine rezervă.
– Pe câţi ani te-ai înţeles cu Pandurii?
– Pe doi ani, deocamdată. Urmează să stabilim dacă voi semna şi pe al treilea an.
– În cât timp crezi că-l vei scoate pe Lobonţ din poarta echipei naţionale?
– Nu ştiu. Am tot văzut prin ziare că mă duc la Dinamo să-i iau locul lui Lobonţ… Eu nu am declarat aşa ceva. Dacă voi ajunge la naţională depinde numai de mine. Dacă voi avea evoluţii cât mai constante şi echipa va fi cât mai sus în clasament, poate voi fi şi convocat…
– Evoluezi în aceeaşi echipă cu fiul selecţionerului. Crezi că aşa poţi atrage mai uşor atenţia lui Victor Piţurcă?
– Nu cred că Alex i-ar putea spune tatălui său pe cine să ia la naţională. Domnul Piţurcă ia singur deciziile. Poate doar să urmărească Pandurii mai des decât pe Dacia Mioveni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS