19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNapoli intră la regim

Napoli intră la regim

Pe lângă pregătirea jucătorilor, antrenorul italian trebuie să aibă grijă şi de silueta sa, vacanţa la Palermo, la mama sa, aducându-i câteva kilograme în plus.

Universitatea Craiova şi-a reluat sâmbătă pregătirile pentru noul sezon competiţional. Tehnicianul italian Nicolo Napoli a avut sub comandă 24 de fotbalişti: Bornescu, Bănică, Lung Jr. –  Dănănae, Stoica, Mitchell, Rose, Dilevski, Baird, Fl. Costea, M. Costea, Prepeliţă, Gogoşoiu, I. Popescu, Firţulescu, Gângioveanu, Barbu, Ologu, Bărboianu, Găman, Stoianof, Dina, Buşu şi Crăciun. Australianul Baird s-a pregătit separat după ce s-a operat luna trecută de menisc la ambii genunchi. Singurul absent a fost leonezul Julius Wobay, care a fost convocat la echipa naţională a ţării sale pentru meciul cu Africa de Sud (scor 1-0). Andrei Ionescu a fost trimis la echipa a doua pe termen nelimitat, după ce a refuzat să semneze un nou angajament cu Ştiinţa.
Deoarece Universitatea are interdicţie la transferuri, singurele noutăţi au fost consemnate doar în staff-ul tehnic. Napoli şi-a adus două ajutoare din Italia, un antrenor cu portarii, Massimo Ferraris, ultima dată la grupele de juniori ale lui Juventus Torino, şi un preparator fizic, Donati Quinto, care a activat la Ravenna.
„Universitatea trebuie să uite ce s-a întâmplat în sezonul trecut. Acum luăm totul de la zero şi sperăm să facem o treabă bună. Avem în faţă o perioadă de pregătire şi un sezon greu, în care speranţele sunt mari. Mă bucur că ne-am apucat din nou de treabă. Singurul care a pus câteva kilograme sunt eu, pentru că am fost la mama, la Palermo, şi m-a hrănit serios“, a spus Napoli, care l-a rugat pe doctorul echipei să-i stabilească un regim pentru a-şi recăpăta silueta.

Stîngă, comentator pentru olandezi

Nicolo Napoli a vorbit înaintea antrenamentului de sâmbătă şi despre meciul România – Olanda, de care depinde calificarea primei reprezentative italiene în sferturile de finală: „Eu îmi doresc să se califice Italia, dar, dacă nu reuşeşte, ţin pumnii României, care are calificarea în mână. Nu depinde de alţii, precum Italia şi Franţa. Cred că olandezii vor odihni câţiva jucători, dar mă îndoiesc că misiunea României va fi uşoară“. Bun cunoscător al fotbalului olandez, Ovidiu Stîngă, fost jucător la PSV Eindhoven, nu crede în „blatul“ româno – olandez de care se tem francezii şi italienii. „Cunoscându-i pe olandezi, sunt convins că nu va fi vorba de un meci aranjat. Se va juca foarte corect, pentru că sunt jucători profesionişti, care ştiu ce au de făcut. În afară de asta, rezervele lor pot înlocui oricând titularii“, a spus managerul sportiv al Ştiinţei. Acesta a plecat ieri în Olanda, fiind invitat să comenteze la un post de televiziune partida dintre România şi selecţionata Ţării Lalelelor.

Crişan, „principal“ la „satelit“

Aşa cum era de aşteptat, Ştefan Crişan a fost trimis la echipa a doua, pentru a i se face loc lui Massimo Ferraris la prima echipă. „Neamţul“ a acceptat funcţia de antrenor principal al echipei- satelit, formaţie de pregătirea căreia s-a ocupat, până de curând, Corneliu Papură.
„Mă bucur că s-a rezolvat problema mea şi că rămân la Universitatea. Sunt mulţumit de noua funcţie. Sincer, speram că voi începe în viitorul apropiat o carieră ca antrenor principal. Am ceva experienţă. Când activam în Germania, am fost o perioadă antrenor-jucător. Îmi doresc să ajung şi eu cât mai sus. Consider că am nişte calităţi. Secundul meu la Primăvara va fi Mircea Oţet. Voi fi ajutat şi de noul preparator fizic Donati Quinto. Încercăm să ne înscriem în Liga a III-a, dar, dacă nu se va putea realiza acest lucru, obiectivul va fi promovarea în respectivul eşalon“, a anunţat Ştefan Crişan. Universitatea II se va reuni pe 1 iulie, urmând să plece pe 15 iulie într-un stagiu de pregătire în Austria.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII