7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBănică a ieşit campion

Bănică a ieşit campion

Portarul Ştiinţei, Nicuşor Bănică (foto), a fost desemnat cel mai bun goalkeeper al Campionatului Naţional Universitar, competiţie câştigată de Craiova pentru a treia oară consecutiv.

Când vine vorba de fotbal, oltenii sunt fruntea. La Timişoara, echipa Universităţii din Craiova a câştigat pentru a treia oară consecutiv Campionatul Naţional Universitar, intrând definitiv în posesia trofeului.
Pregătiţi de lect. univ. dr. Doru Stoica şi coordonaţi de prof. univ. dr. Corneliu Andrei Stroe, studenţii olteni au dominat competiţia desfăşurată în perioada 28 – 31 mai, în capitala Banatului, la care au luat parte şase centre universitare din ţară. Universitatea din Craiova a câştigat fără probleme seria a II-a, învingând cu acelaşi scor, 2-0, Universitatea din Oradea (goluri Stănculescu şi Niţu) şi Universitatea „Spiru Haret“ din Bucureşti (marcatori Trifu şi Jenaru), şi nu a avut emoţii nici în finală. În ultimul act, oltenii au dat piept cu Universitatea „Babeş Bolyai“ din Cluj, iar titlul nu s-a dus în Ardeal, precum în Liga I, ci a rămas în Bănie. Craiova a câştigat cu 3-1, prin reuşitele lui Stănculescu şi Jenaru (2), golul clujenilor venind pe final de meci.

Aşteaptă confirmarea şi în prima ligă

Portarul Ştiinţei, Nicuşor Bănică, titular între buturile Universităţii din Craiova, a fost desemnat cel mai bun goalkeeper al competiţiei, pe care a încheiat-o fără să fie învins, golul din finală fiind primit de rezerva Pârvan, jucător introdus în teren spre finalul partidei. „Am avut o evoluţie bună la turneul de la Timişoara şi sper să confirm şi la echipa de club. Mă voi pregăti cât pot de bine în vară şi aştept să primesc o şansă şi la Universitatea“, a afirmat Bănică.
Doru Stoica a avut la dispoziţie următorul lot de jucători: Bănică, Pârvan, Burada, Dinu, Gădăleanu, Ignat, Stăvaru, Câmpeanu, Duşcă, Turculeţ, Niţu, Gârbiţă, Stănculescu, Trifu, Jenaru, Turcilă, Verdeş.
Mentorul Craiovei Maxima, Corneliu Stroe, a urmărit atent şi echipele adverse, dar a ajuns la concluzia că jucătorii cei mai buni sunt tot în Oltenia.
„Am văzut fiecare echipă, dar cei care au impresionat au fost tot jucătorii noştri. Finalista, Universitatea «Babeş Bolyai», a avut în componenţă cinci fotbalişti de la Unirea Urziceni şi cinci de la Sportul Studenţesc, dar tot nu ne-au putut face faţă. Dacă ar fi să recomand pe cineva pentru Ştiinţa, ar fi Trifu, de la Minerul Motru, un mijlocaş ofensiv tânăr care este cu mult peste nivelul eşalonului în care joacă, şi Jenaru, golgheterul lui FC Drobeta“, a afirmat Stroe. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII