19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIngrid Radu a mai câştigat un turneu

Ingrid Radu a mai câştigat un turneu

Tenismana craioveană s-a impus la turneul „Instirig Cup“ desfăşurat la Balş. Elevă în clasa a opta, Ingrid a disputat meciul din semifinală la o oră după ce susţinuse teza unică la matematică.

Tenismana Ingrid Radu (foto), legitimată la TC Triumf 2000 Craiova, şi-a adjudecat al treilea turneu ITF 18 din carieră, câştigând, după Timişoara şi Chişinău, turneul de la Balş „Instirig Cup“ (gradul V). În finala competiţiei, Ingrid a învins-o pe canadiana Nicolette Budai, cu 6-4, 6-2, acumulând 30 de puncte în clasamentul internaţional al juniorilor până în 18 ani. Favorita numărul 1 a turneului, sportiva din Bănie a trecut în semifinale de altă româncă, Raluca Elena Platon, 7-5, 4-6, 6-1, după ce o depăşise în sferturi pe Tamara Slijepcevici (Serbia), 6-2, 6-5. În primul tur, eleva lui Constantin Stănescu a stat, iar în turul secund trecuse de bulgăroaica Antoaneta Tzarvulkova, 6-1, 6-1. Rezultatul obţinut de Ingrid la Balş este cu atât mai important cu cât, în dimineaţa zilei în care a disputat semifinala, a susţinut, la Craiova, teza unică la matematică, fiind elevă în clasa a opta.
În urma celor trei turnee câştigate în ultima perioadă, Timişoara (gradul III), Chişinău (gradul IV) şi Balş (gradul V), Ingrid Radu a acumulat 142,5 puncte în clasamentul internaţional.
În perioada următoare, tenismana olteană va avea un program foarte încărcat. Pe 27 mai va pleca la Milano, acolo unde se va întâlni cu şapte sportive valoroase convocate în echipa Europei (sub 16 ani). Împreună cu celelalte fete, Ingrid va participa la o serie de turnee de gradul I în Italia şi Franţa, care se vor încheia pe 6 iulie.
Apoi, în perioada 31 iulie – 2 august, sportiva de la TC Triumf va participa cu echipa României la Cupa de Vară din Polonia, la Campionatul European individual (16 ani) de la Moscova şi Mastersul pentru primele opt jucătoare din clasamentul european, în Italia. La acest ultim turneu va lua startul doar dacă, după cele cinci turnee cu echipa Europei, se va clasa în primele opt jucătoare de pe continent la categoria ei de vârstă.

„Are nevoie de sprijin“

Constantin Stănescu, antrenorul lui Ingrid Radu, spune că sportiva sa este foarte talentată, dar, pentru a ajunge departe, are nevoie şi de susţinere financiară. „Eu mă străduiesc să o ajut, dar bugetul pe acest an îmi depăşeşte posibilităţile. Sper să ne susţină şi Federaţia în continuare, deoarece starea materială a lui Ingrid este destul de precară. Mai sper să sensibilizăm şi factorii locali, pentru că, numai dacă va fi sprijinită, Ingrid va putea ţine pasul. Dacă nu vom mai avea bani, ne vom axa pe turnee de 10.000 de dolari din ţară şi sperăm să ajungă în primele 800 de jucătoare la profesionism“, a spus tehnicianul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS