7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMircea Lucescu, event cu Şahtior

Mircea Lucescu, event cu Şahtior

„Minerii“ din Doneţk au terminat campionatul pe primul loc, în faţa rivalei Dinamo Kiev, după ce în urmă cu zece zile şi-au adjudecat şi Cupa Ucrainei, în urma unui succes în faţa aceluiaşi adversar.

Şahtior Doneţk, echipa pregătită de antrenorul Mircea Lucescu, şi-a trecut în palmares cel de-al patrulea titlu de campioană a Ucrainei din istorie şi al treilea cu tehnicianul român pe bancă.
În faţa a 35.000 de spectatori entuziaşti, Şahtior s-a impus în ultima etapă în faţa formaţiei Metalurg Doneţk, cu scorul de 4-1, în condiţiile în care avea nevoie de trei puncte pentru a fi sigură de primul loc. Cu fundaşul stânga român Răzvan Raţ pe teren încă din primul minut, „minerii“ n-au lăsat nici o şansă adversarului şi au lămurit lucrurile de la pauză, când tabela a afişat scorul de 3-0. Au marcat Rodriquez (’12), Ilsinho (’33) şi Fernandinho (’38). În repriza secundă a redus din handicap Kosirin (’51), iar Kravchenko (’66) a stabilit scorul final. Lucescu a mai câştigat titlul cu Şahtior în sezoanele 2004-2005 şi 2005-2006.
„În spatele succeselor din acest sezon stă multă muncă, iar cel mai mare merit îl au jucătorii, ei au fost actorii principali. Au înţeles ce trebuie să facă şi merită toate laudele. Le mulţumesc suporterilor care au fost alături de noi pe parcursul campionatului, sper să le oferim satisfacţii şi în Liga Campionilor“, a declarat Lucescu după meci.
Rivala „minerilor“, Dinamo Kiev, aflată la un punct în spatele lui Şahtior înaintea ultimei runde, a remizat în deplasarea de la Metalist Harkov, scor 2-2.  Mijlocaşul român Tiberiu Ghioane a jucat la echipa din Kiev pe toată durata partidei.
Şahtior a terminat campionatul cu 74 de puncte, iar Dinamo Kiev a acumulat 71 de puncte. Echipa lui Lucescu va evolua în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, iar Dinamo Kiev în turul doi preliminar al celei mai importante competiţii europene intercluburi.

Pe 7 mai au luat şi Cupa Ucrainei

Campioana Ucrainei, Şahtior Doneţk, a mai câştigat în această lună şi Cupa Ucrainei, pe 7 mai, impunându-se în finală, cu scorul de 2-0, în faţa echipei Dinamo Kiev. Au înscris atunci Gladky (’44) şi Gai (’77) într-un meci în care de la Şahtior au fost eliminaţi trei jucători, iar de la Dinamo doi.
Şahtior Doneţk se va muta din sezonul viitor pe un nou stadion, care va avea 55.000 de locuri. Arena a primit cinci stele din partea Uniunii Europene de Fotbal (UEFA).
Elevii lui Mircea Lucescu au devenit şi mai căutaţi de marile cluburi europene după aceste două noi succese în Ucraina. Atacantul brazilian Fernandinho este pe lista de achiziţii a grupării italiene AC Milan, câştigătoarea Ligii Campionilor de anul trecut. Unul dintre angajaţii „rossonerilor“, fostul internaţional brazilian Leonardo, a luat legătura deja cu conducerea lui Şahtior pentru a demara negocierile pentru transferul acestuia. În ultimii doi ani, Şahtior a vândut câţiva jucători cu nume, cum ar fi Marica (la VfB Stuttgart), Matuzalem (Zaragoza), Timoşciuk (Zenit Sankt Petersburg) şi Cristiano Lucarelli (Parma), dar cu toate acestea a reuşit să se menţină în top.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU