19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMărirea şi decăderea lui Mario Jardel

Mărirea şi decăderea lui Mario Jardel

Atacantul brazilian a avut o perioadă de glorie, când era unul dintre cei mai periculoşi atacanţi ai lumii, fiind recompensat cu „Gheata de Aur“, după care a urmat declinul, devenind dependent de cocaină, în încercarea de a trece peste depresia provocată de divorţ.

 

 

 

Fotbalistul brazilian Mario Jardel, care are 34 de ani, a recunoscut că se droghează, însă susţine că se străduieşte să scape de viciul care i-a afectat cariera şi că vrea să revină pe teren, la un club din ţara sa natală. Fostul câştigător al „Ghetei de Aur“ a dezvăluit că se droghează de mulţi ani, din cauza anturajului şi a depresiei pricinuite de divorţ, însă a renunţat la acest viciu de două luni. „La început a fost anturajul, apoi, cu o succesiune rapidă, au venit divorţul, dezamăgirea şi drogurile. Din păcate, nu e vorba de un viciu trecător, e o problemă pe care o am de ani buni şi nu sunt sigur că nu aş repeta asta, chiar dacă de două luni reuşesc să stau departe“, a spus Mario Jardel.

 

„Mulţi fotbalişti consumă droguri“

 

Mario Jardel a precizat că a consumat numai cocaină. Brazilianul a dezvăluit că nu e singurul fotbalist care s-a drogat, însă a refuzat să precizeze numele altor jucători împătimiţi de stupefiante. „Am consumat un singur drog: cocaină. Nu mă drogam în timpul sezonului, ci doar în vacanţe. Să ştiţi, nu sunt singurul. Mulţi fotbalişti au problema asta, dar nu vreau să vorbesc despre acest lucru“, a mai spus Jardel.

Afirmaţiile brazilianului au acoperire în realitate, chiar şi atacantul român Adrian Mutu fiind, în perioada când evolua la Chelsea Londra, dependent de acelaşi drog.

 

„Filmul“ s-a rupt în 2003

 

Mario Jardel Almeida Ribeiro a avut, timp de mulţi ani, o carieră impresionantă. A debutat în fotbalul profesionist în 1990, la Vasco da Gama, pentru care a marcat de 22 de ori în 39 de partide. Şi-a îmbunătăţit procentajul între 1995 şi 1996, când a reuşit să înscrie 67 de goluri în 73 de meciuri jucate pentru Gremio. A făcut apoi pasul spre fotbalul european, unde a apărat culorile lui FC Porto, pentru care a marcat 130 de goluri în 125 de partide. Din 2000 până în 2003, a fost unul dintre starurile fotbalului din Turcia, evoluând la Galatasaray, de unde a revenit în Portugalia, la Sporting Lisabona.

Au urmat declinul, pricinuit de depresia provocată de divorţ, transferul la Ancona, ulterior la Bolton, apoi în Argentina, la Newells. S-a întors în Europa, la Deportivo Alaves, dar a revenit în America de Sud, la Goias. A fost legitimat şi la Beira Mar, dar şi în Cipru, la Anorthosis Famagusta. Şi-a încercat norocul până în 2008 tocmai în Noua Zeelandă, unde e jucat la Newcastle Jets. Cinci ani, opt cluburi de pe trei continente, doar 54 de partide şi numai şapte goluri marcate.

Jardel susţine că ineficacitatea sa din ultima perioadă este cauzată de faptul că la echipele unde a evoluat nu a avut coechipieri valoroşi. „La echipele mici pe la care am trecut nu am avut posibilitatea să înscriu foarte multe goluri pentru că nu avea cine să mă pună în situaţii de finalizare“, a menţionat atacantul brazilian.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII