14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii vor să ia un punct la Cluj

Pandurii vor să ia un punct la Cluj

CFR Cluj – Pandurii
Stadion „Dr. Constantin Rădulescu“
, mâine, ora 18.30 (Naţional TV).
Formaţii probabile:
CFR:
Hirschfeld – Tony, Cadu, Galiassi, Dorsin – M. Jose, Dani, Trică, Peralta – Dubarbier, Semedo.
Antrenor: Ioan Andone.
Pandurii: Mingote – Rusu, Rus, Chibulcutean, Cardoso – Vasilache, Vancea, Stângă, Orac, Iordache – Al. Piţurcă. Antrenor: Eugen Neagoe.

Gorjenii s-ar mulţumi şi cu o remiză pe terenul liderului, fiind conştienţi de forţa echipei lui Ioan Andone.

Echipa Pandurii Târgu Jiu nu are nimic de pierdut pe terenul liderului CFR Cluj, obligat să câştige pentru a-şi păstra avantajul faţă de Steaua în fruntea clasamentului. Orice punct obţinut în Gruia ar fi însă binevenit şi ar prelungi seria pozitivă a echipei lui Eugen Neagoe. Cu un moral bun după cele patru victorii consecutive, pandurii speră să nu plece cu mâna goală de la Cluj.
„Ar fi foarte frumos să ne întoarcem cu trei puncte de la Cluj, iar dacă nu vom reuşi, sperăm să revenim neînvinşi. Nu ne trebuie altă stimulare în afară de dorinţa de a câştiga, pentru că echipa a demonstrat că are potenţial şi practică un joc frumos. Ne va fi foarte greu pentru că întâlnim un adversar puternic, liderul campionatului, echipa care nu a pierdut nici un joc pe teren propriu. Dar vom încerca să evoluăm cu o determinare mult mai mare şi să trecem peste toate obstacolele“, a declarat Eugen Neagoe.
Acesta crede că presiunea rezultatului este pe umerii jucătorilor lui Andone şi nu pe cei ai elevilor săi. „Eu ştiu cum este pentru ei, cum e să fii foarte aproape de câştigarea campionatului şi să mai rămână puţine etape, iar altă echipă să se apropie de tine. Noi nu avem această presiune acum, ştim că jucăm cu liderul campionatului şi că orice rezultat în afară de înfrângere ne va fi benefic“, a comentat „Geană“.
Din cele cinci întâlniri între Pandurii şi CFR Cluj pe scena primei divizii, ardelenii s-au impus în ultimele patru. Gorjenii au câştigat un singur joc pe stadionul care găzduieşte şi această partidă, în sezonul 2005-2006, scor 2-1, cu Viorel Hizo pe banca tehnică. CFR Cluj nu-i poate utiliza pe Culio şi Fabbiani, suspendaţi, ca şi antrenorul Ioan Andone, obligat să dirijeze jocul echipei sale din tribune, în timp ce Pandurii nu poate conta pe Popete. Este posibil ca „Geană“ să-i reţină pe bancă pe Djakpa şi Stromajer, cei doi fiind în formă slabă, dar şi pentru a nu-i expune la posibile acuze, ambii fiind impresariaţi de directorul executiv al grupării ardelene, Răzvan Zamfir.

Blocaţi de summit

Pandurii au de înfruntat în următoarele zile, pe lângă dificilele confruntări cu CFR Cluj (duminică) şi Dinamo (miercuri), ambele în deplasare, şi drumurile lungi şi obositoare. Echipa gorjeană nu va reveni la Târgu Jiu şi va parcurge distanţa Cluj – Bucureşti cu autocarul în două tranşe, cu oprire la Râmnicu Vâlcea.
Oltenii intenţionau să închirieze un avion, însă, din cauza summit-ului NATO de la Bucureşti, toate cursele interne au fost anulate. „Cel mai bun lucru ar fi fost un avion de la Cluj la Bucureşti, am fi ajuns în Capitală duminică seară şi aveam condiţii bune de refacere şi antrenament. Aşa, vom parcurge distanţa în două tranşe, vom sta la Râmnicu Vâlcea, după care ne vom continua drumul. Dacă vom mai sta cinci-şase ani în Liga I, poate se va face şi aeroport la Târgu Jiu“, a spus preşedintele Marin Condescu.

Teoretic, mai trebuie nouă puncte

Jocurile de pe teren propriu reprezintă în acest moment cheia salvării de la retrogradare în opinia oficialilor clubului Pandurii.
Cu nouă puncte acumulate în etapele viitoare, gorjenii nu ar avea emoţii să se menţină în Liga I. Condescu s-a declarat suporterul echipelor cu mai multe puncte în disputele cu contracandidatele echipei sale şi avertizează că nu le va fi uşor pandurilor cu UTA şi Dacia Mioveni, la Târgu Jiu.
„Teoretic, dacă vom face 36 de puncte, nu avem probleme, dar nu vor fi meciuri uşoare nici cu UTA, nici cu Mioveni. Să nu uităm că şi în cazul nostru, când am pornit această ofensivă, toate echipele pe care le-am întâlnit erau mai sus decât noi în clasament. Cum spunea cineva, noi nu am obţinut 12 puncte, ci 24“, a mai spus Marin Condescu, preşedintele grupării gorjene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS