19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDecoraţii de la preşedinte pentru 16 jucători ai Ştiinţei

Decoraţii de la preşedinte pentru 16 jucători ai Ştiinţei

Preşedintele României, Traian Băsăsescu, a premiat marţi seară, în cadrul unei ceremonii organizate la Palatul Cotroceni, o parte dintre fostele şi actualele glorii ale fotbalului românesc. Printre cei care au avut onoarea să dea mâna cu preşedintele ţării s-au numărat şi 16 jucători care au făcut carieră la Universitatea Craiova sau care au trecut pe la echipa din Bănie. Pe lista foştilor fotbalişti ai Ştiinţei decoraţi de preşedinte cu Ordinul „Meritul Sportiv“ Clasa a III-a s-au regăsit: Ilie Balaci, Ion Geolgău, Nicolae Negrilă, Costică Ştefănescu, Nicolae Ungureanu, Rodion Cămătaru, Gică Craioveanu, Silviu Lung, Corneliu Papură, Gică Popescu, Florin Prunea, Emil Săndoi, Ovidiu Stîngă, Gabriel Boldici, Victor Piţurcă. Şi Cristian Chivu, fotbalist care evoluează în prezent la Inter Milano, a primit Medalia „Meritul Sportiv“ Clasa a III-a. Acesta i-a dăruit lui Băsescu un tricou personalizat al echipei naţionale. De asemenea, preşedintele a primit o minge cu autografele tricolorilor.
De pe lista celor decoraţi au lipsit însă din Craiova Maxima nume precum Sorin Cîrţu, Mircea Irimescu, Nae Tilihoi, Aurel Ţicleanu, Costică Donose sau Aurică Beldeanu. În schimb, a fost premiat arbitrul Alexandru Deaconu, decorat pentru merite în combaterea violenţei. Situaţia a creat destule controverse, Adrian Mititelu, finanţatorul Ştiinţei, fiind unul dintre cei care au luat atitudine.
„Mă surprinde această premiere. Deaconu nu cred să fi luptat la Mărăşeşti sau în bătălia pentru Budapesta, nici la Revoluţie nu l-am văzut. M-aş fi bucurat să-l fi premiat pe Beldeanu, la câte a făcut pentru echipa naţională“, a spus patronul Universităţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU