20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVictoria, unicul deziderat pe Municipal

Victoria, unicul deziderat pe Municipal

Pandurii – Ceahlăul
Stadion „Municipal“
, astăzi, ora 19.00 (Telesport).
Formaţii probabile:
Pandurii: Mingote – Popete, Rus, Chibulcutean, Cardoso – Vasilache, Vancea, Păcurar, Orac, Iordache – Al. Piţurcă. Antrenor: Eugen Neagoe.
Ceahlăul: Savu – Nohai, Forminte, Viţelaru, Bădescu – Cebotaru, Omoduemuke, Croitoru, Cristocea – Gmamdia, Rusmir. Antrenor: Viorel Hizo.
Vor arbitra: A. Constantin – C. Nica, N. Megheşan.

Pandurii vor să confirme forma bună arătată în ultimele două etape şi să-i bucure cu o victorie pe fani după şase luni şi jumătate, ultimul succes acasă fiind înregistrat pe 31 august 2007.

Ca şi sezonul trecut, Pandurii Târgu Jiu – Ceahlăul este un nou duel pentru supravieţuirea în Liga I. Aflate sub linia retrogradării, cele două grupări nu se mulţumesc cu jumătăţi de măsură pentru a nu-şi compromite şi mai mult şansele de salvare. „Ne aşteaptă o partidă foarte dificilă. Nici noi, nici Ceahlăul nu suntem într-o situaţie prea bună, dar ne dorim să câştigăm, la fel ca şi ei“, a spus Eugen Neagoe. Precedentele trei întâlniri s-au încheiat cu victoria gazdelor, la limită, 1-0 (sezonul 2006 – 2007) şi 2-1 (sezonul 2007 – 2008) la Piatra Neamţ, respectiv 1-0 (sezonul 2006-2007) la Târgu Jiu, pe banca gorjenilor fiind de fiecare dată „Geană“.
Jocul de astăzi este decisiv pentru panduri, care nu au voie să piardă nici un punct. „Orice meci e greu, dar pentru noi acesta e decisiv pentru că sunt obligatorii cele trei puncte, mai ales că ne-au crescut şansele de salvare după victoria de la Buzău. Este un meci de şase puncte“, a declarat Daniel Orac. Pandurii aşteaptă un arbitraj corect din partea centralului Augustus Constantin şi a asistenţilor săi, după ce „fluieraşul“ vâlcean a fost contestat la Craiova în runda precedentă. „Augustus Constantin este, după părerea mea, un arbitru foarte bun. Sper să prindă şi o zi bună şi să fie inspirat în tot ceea ce face şi să ducă meciul la bun sfârşit fără greşeli. Dacă se va face vreo greşeală şi este omenească o să înţelegem, dar la experienţa şi valoarea lui nu cred că se va întâmpla aşa ceva. Sper ca toţi arbitrii să prindă o zi bună şi să fie imparţiali, pentru că noi nu ne-am dorit niciodată nimic altceva decât să fim arbitraţi corect“, a mai spus Neagoe.

Pandurii anunţă opt indisponibili

Antrenorul oltenilor a supradimensionat lotul pentru jocul cu Ceahlăul Piatra Neamţ, convocând 22 de jucători, deoarece are mulţi indisponibili şi nu ştie câţi dintre aceştia vor fi recuperaţi de echipa medicală până la ora partidei. „Venim după trei puncte mari câştigate la Buzău, dar, din păcate, avem serioase probleme medicale. Opt fotbalişti sunt indisponibili. Sperăm să recuperăm cel puţin doi. Timpul nu este însă aliatul nostru. Mai sunt foarte puţine ore până la startul meciului şi nu ştiu care dintre accidentaţi vor putea fi apţi“, a precizat Eugen Neagoe.
Mândrean, în recuperare după intervenţia la genunchi, şi Liviu Mihai, care va fi operat de ruptură de menisc săptămâna aceasta, nu fac parte din lot, în timp ce Anilton (entorsă la genunchi), Vancea, Iordache (viroze respiratorii), Stângă (entorsă de gleznă), Vasilache (contractură musculară) şi Djakpa (torticolis) sunt incerţi.

Şanse egale pe „Municipal“

Un meci de 1, X, 2, aşa a caracterizat disputa dintre olteni şi moldoveni tehnicianul Ceahlăului, Viorel Hizo, dar în care pandurii par favoriţi. „Este un meci în care se poate întâmpla orice. Pandurii au prima şansă, joacă bine, iar noi nu am câştigat cam de mult timp în deplasare“, crede Hizo. Omologul său, Eugen Neagoe, consideră însă că jocul va fi echilibrat, elevii săi având de partea lor plusul de valoare individuală. „Nu suntem favoriţi. Poziţia din clasament nu ne dă acest drept. Şansele sunt egale, dar nu putem scăpa victoria. Noi suntem echipa mai valoroasă, luată individual. Am mare încredere în jucătorii mei“, a replicat Neagoe.
Duelul celor doi tehnicieni în Liga I a fost tranşat clar de Viorel Hizo, care a învins în toate cele trei întâlniri, atât cu FC Vaslui, cât şi cu Ceahlăul Piatra Neamţ. „Nu joc eu şi nici Hizo. Nu-mi place să vorbesc despre colegii mei, îi respect pe toţi. Sunt convins că vom reuşi să câştigăm cu ambiţie şi un joc bun“, a comentat „Geană“.

Piţurcă jr., pe urmele tatălui

Alexandru Piţurcă a primit şi el o cheie cu simboluri brâncuşiene de la artistul plastic Ovidiu Pârâianu, după ce cheile oferite antrenorului Eugen Neagoe şi clubului Pandurii înaintea jocului cu Gloria Buzău le-au purtat noroc gorjenilor, care au câştigat cu 3-1. „Sper că-ţi va aduce noroc şi vei fructifica ocaziile de gol de acum înainte. Să calci pe urmele lui taică-tu“, i-a urat Pârâianu lui Piţurcă jr.
Acelaşi artist i-a donat anul trecut şi lui Victor Piţurcă o cheie chiar de ziua sa şi îi mai pregăteşte o surpriză, cheia pentru cel mai bun antrenor român. Gheorghe Hagi, Victor Piţurcă, Eugen Neagoe şi Alexandru Piţurcă sunt singurii oameni de fotbal din România care au fost cadorisiţi cu astfel de chei de artistul Ovidiu Pârâianu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS