20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEchipele SCM-U merg la turneul de baraj

Echipele SCM-U merg la turneul de baraj

Ambele echipe de volei de la SCM-U Craiova au obţinut calificarea la turneul de promovare în Divizia A1, care va avea loc în luna aprilie.

Dacă la feminin craiovenii nu aveau emoţii, deoarece fetele lui Adrian Cotoranu se calificaseră de câteva runde, la masculin totul depindea de rezultatul meciului de la Braşov, cu CSV, disputat sâmbătă, în cadrul ultimei etape. Mobilizându-se exemplar, elevii lui Dan Pascu şi Alex Cosma au reuşit să câştige jocul cu scorul de 3-0 (17, 23, 24). „Acest rezultat a fost ca o încununare a muncii noastre din vara anului trecut, când am format echipa, şi până acum. Ne-am pregătit două săptămâni pentru acest meci. Faptul că am câştigat seturile doi şi trei la o diferenţă aşa mică demonstrează că jucătorii mei au mai căpătat experienţă şi maturitate“, a spus antrenorul Dan Pascu. Acesta a început jocul de la Braşov în formula: Teleleu, Cotoranu, Ghionea, Blaga, Milos, Căpitanu, Voicu – libero. Au mai intrat: Voineag, Tudor, Mitru, Prunişoară şi Popescu. Turneul de baraj este programat în perioada 18-20 aprilie, iar SCM-U va lupta pentru promovare cu echipele Rapid Bucureşti, CSU Galaţi şi Ştiinţa Bacău.

Fetele de la SCM-U au avut un meci de vacanţă sâmbătă, învingând fără probleme, pe teren propriu, formaţia Deltacons Tulcea, scor 3-0. La turneul de promovare, oltencele vor înfrunta CSU Galaţi, Banatul Caransebeş şi CSM CSS Sibiu.

 

Vor să joace în Bănie

 

Preşedintele SCM, Nicu Stoian, va lupta pe 1 aprilie să obţină organizarea celor două turnee de promovare în Divizia A1 de volei. „Ne dorim să promovăm cu ambele echipe în prima divizie şi ar fi bine să putem găzdui măcar un turneu. Pe 1 aprilie va fi licitaţia la Federaţie. În ceea ce priveşte şansele de promovare, la feminin sunt mai mari, dar la masculin lupta va fi mai strânsă“, a spus fostul voleibalist.

Stoian a luat examenul cu 9,25

Nicu Stoian a devenit preşedinte la SCM Craiova, după ce a câştigat vineri concursul pentru acest post. Deşi iniţial îşi anunţase participarea încă un candidat, Victor Lazarciuc, acesta din urmă a anunţat că nu va mai veni la examen. „Am prezentat un proiect de dezvotare sportivă destul de apreciat de cei prezenţi, iar apoi a avut loc un inteviu. Am obţinut nota 9,25“, a spus Stoian. În aproximativ două săptămâni va trebui să susţină examen şi Mugur Guşatu, care în prezent ocupă funcţia de vicepreşedinte interimar la SCM.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII