14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTineri schimbători,

Tineri schimbători,

Universitatea pleca înaintea meciului cu „Chelsea de România“, Unirea Urziceni, din postura de outsider. Ba, mai mult, când s-a auzit că Florin Costea ar urma să lipsească din motive „medicale“, nimeni nu mai credea că Ştiinţa este capabilă să plece neînvinsă din această deplasare.

Surpriză însă, alb-albaştrii au evoluat foarte bine după ce Baird a marcat şi dacă ar fi avut un dram de noroc puteau să plece acasă cu toate cele trei puncte. Despre meci putem afirma că este îmbucurător faptul că echipa a realizat că poate să lupte şi fără Florin Costea şi că forţa colectivă e mai puternică decât valoarea individuală. Apărarea a gafat în primele 20 de minute destul de mult, dar pe parcurs şi-a revenit. Dacă ar mai lucra un pic la capitolul defensivă, Napoli ar fi un adevărat antrenor italian, dar, cu siguranţă, nici dacă am ataca tot timpul, nu s-ar supăra nimeni.

Vreau totuşi să ne orientăm spre aşa-zisul conflict dintre Napoli şi Costea. Nu se ştie dacă e zvon sau realitate, însă e clar că a existat ceva din moment ce Mititelu a declarat că Florin ar face bine să nu uite de unde a plecat. Dacă totuşi a existat un sâmbure de adevăr, atunci suntem într-o situaţie destul de periculoasă, la Craiova existând deja un precedent, după care se pare că se ghidează toţi rebelii din echipă.

Andrei Ionescu era exilat câteva luni, după ce acesta nu şi-a mai dorit prelungirea contractului, iar acum tot trage de el pentru a se integra în sistemul de joc al echipei. Acelaşi lucru l-am văzut şi la Gângioveanu, alt tânăr de perspectivă, ajuns însă peste noapte supraevaluat, şi care şi-a dat drumul la aerele de vedetă corespunzătoare pentru statutul său de rezervă la prima echipă. Tot la capitolul fiţe şi nemulţumiri mai este de notat reacţia lui Dorel Stoica. La un moment dat, când i s-a atras atenţia vizavi de faptul că nu dă randamentul scontat, acesta a afirmat că, dacă mai este certat, el se lasă de fotbal.

Toate aceste trei cazuri, plus încă vreo patru-cinci, dar minore, nu fac decât să destabilizeze liniştea de la echipă şi să pornească morişca scandalurilor, tipică Universităţii. În plus, nu au ce căuta astfel de reacţii într-o echipă, jucătorii trebuind să fie conştienţi de munca lor şi să nu oscileze evoluţiile din meciuri în funcţie de starea lor rebelă din acea perioadă.

Ce trebuie să realizeze toţi jucătorii Universităţii Craiova? Faptul că, deocamdată, ei au nevoie de echipă pentru a se realiza şi că fară posibilitatea oferită de Ştiinţa poate că nu ar mai fi evoluat astăzi în Liga I. Să realizeze că ei au devenit cunoscuţi datorită acestei echipe şi că datoria lor este să dea totul pe teren, pentru a mulţumi fanii olteni şi nu să comenteze la orice decizie luată de antrenor, conducere sau patron.

Deocamdată, fapul că Florin Costea este în vizorul naţionalei este şi meritul lui Napoli, care a mizat foarte mult pe decarul nostru, iar dacă „Cioară“ consideră că italianul nu are treabă cu antrenoratul, atunci să i se reamintească acestuia unde şi-a făcut Nicolo studiile. În plus, Florin să nu uite că nu el apără, recuperează, centrează şi înscrie, fiind nevoie de un întreg, un angrenaj unit, o echipă în adevăratul sens al cuvântului, pentru a triumfa într-o dispută.

La meciul cu Rapid, haideţi să luăm cu asalt stadionul, să încurajăm echipa şi să îi arătăm lui Rednic ce bine este când iei „ţeapă“ de la olteni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII