7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia respiră aer de Liga Naţională

Energia respiră aer de Liga Naţională

Energia – Poli Timişoara    27 – 17
Sala Sporturilor Târgu Jiu
, spectatori: 1.000.
Energia: Toacsen, Iordan – Păiuş, Truică (5 goluri), Preda, Apolzan (1), Mazilu (3), Năftănăilă (2), Enache (3), Andrijasevic (1), Mihoci, Roşu (3), Mitrovic (5), Mrakic (4). Antrenor: Sorin Toacsen.
Poli: Tcaciuc, Viman, Damjanovic – D. Bota (1), Şimicu (1), Mirkovic (2), Ţone (1), Fekete, Grasu (3), Tică (1), Fenici (7), Cristescu (1), Varga, Florea. Antrenor: Eugen Bota.
Au arbitrat: Bogdan Ştark – Romeo Ştefan.

Echipa lui Sorin Toacsen a învins la zece goluri diferenţă principala contracandidată la retrogradare, Poli Timişoara, şi a luat un avans de două puncte în clasament, cu şase etape înainte de finalul sezonului. 

Energia Pandurii Târgu Jiu avea nevoie de o victorie la peste cinci goluri diferenţă în faţa timişorenilor cu care se află în luptă directă pentru menţinerea în Liga Naţională şi a obţinut-o. Sorin Toacsen a fost artizanul acestui succes, apărând senzaţional în repriza a doua, când a primit doar şase goluri. Jocul nu a avut ritm în prima parte, echipele studiindu-se ca doi boxeri care caută lovitura decisivă. Gazdele au condus cu 2-0, dar bănăţenii au recuperat prin cel mai bun om al lor, Fenici. Pulsul spectatorilor a crescut în minutul 16, când Poli Timişoara a condus, singura dată de altfel, scor 6-5, dar a fost un foc de paie. Energia a intrat la cabine cu un avans de trei puncte, scor 14-11, şi un om în plus.
Revenirea a fost greoaie pentru panduri. Au căutat şase minute primul gol, în timp ce Poli a recuperat din diferenţă, 14-13 (’37). De aici legea a făcut-o Toacsen. Paradele lui au ridicat sala în picioare, au dat încredere jucătorilor săi, reuşind ca între minutele 44 şi 56 să nu primească gol. Meritele i-au fost recunoscute şi de antrenorul oaspeţilor, Eugen Bota. „Energia ne-a bătut la capitolul determinare, la dorinţa de a câştiga şi a avut un înger păzitor, Sorin Toacsen, care nu mai trebuie să spunem ce valoare are ca portar, om şi antrenor. Diferenţa s-a făcut clar în poartă, pentru că portarul nostru a cedat, gazdele au jucat un handbal în viteză, în care şi-au asumat răspunderea doar în situaţii clare de finalizare şi asta s-a văzut pe finalul jocului. Sorin Toacsen a fost jumătate din echipă“, a spus Bota.
Mulţumit doar de prestaţia din repriza secundă, Sorin Toacsen i-a dedicat victoria finului său, Cristian Roşu, a cărui soţie a născut un băiat şi o fată. „Am făcut în meciul cu Poli cea mai bună a doua repriză din tot campionatul, dar nu reuşim să păstrăm concentrarea pe tot parcursul meciului. Suntem o echipă-cameleon, o echipă capabilă de orice, să câştige meciuri importante şi să piardă cu echipe mai slab cotate. Îl felicit în special pe Roşu, pentru joc, şi familia lui, pentru că soţia i-a născut gemeni. Îi felicit pe toţi jucătorii şi îmi pare rău pentru cei care nu au jucat“, a declarat Toacsen.

Salvarea de la retrogradare se joacă

Deşi a luat un avans de două puncte faţă de Poli Timişoara, Energia Pandurii are un program mai dificil decât bănăţenii în ultimele şase etape. „Echipa a devenit mai matură în joc, s-a văzut în ultimele meciuri. De salvarea de la retrogradare vorbim în ultimul meci de la Oradea, campionatul se joacă până la final. De la locul şase în jos toate echipele sunt în pericol, având în vedere că ne despart doar trei puncte“, a declarat preşedintele Gore Popescu.
Antrenorul oaspeţilor, Eugen Bota, crede că gorjenii nu ar fi fost în situaţia de a retrograda dacă ar fi evoluat tot sezonul cum au făcut-o cu echipa sa. „Dacă noi vom juca aşa cum am făcut-o în ultimele trei meciuri, nu vom avea nici o şansă să supravieţuim. Târgu Jiu nu ar fi fost în situaţia aceasta dacă juca tot campionatul aşa ca noi“, a declarat Bota.
Handbaliştii gorjeni au primit două zile libere şi vor continua pregătirea cu antrenorul secund Narcis Criciotoiu, tehnicianul Sorin Toacsen fiind convocat la lotul naţional pentru un turneu amical în Ungaria. Campionatul se întrerupe timp de două săptămâni, Energia Pandurii urmând să participe săptămâna viitoare la un turneu amical la Piteşti, alături de Universitatea Piteşti, UCM Reşiţa şi CSM Oradea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII