10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIngrid Radu a adus două trofee din Moldova

Ingrid Radu a adus două trofee din Moldova

Tenismana Ingrid Radu, de la clubul Triumf 2000 Craiova, a participat săptămâna trecută la un turneu ITF 18, gradul 3. Turneul s-a desfăşurat la Chişinău, capitala Republicii Moldova, şi a fost organizat de prinţul Dimitrie Sturdza, fost practicant al sportului alb (campion de tenis în echipa Elveţiei, câştigător a 32 de titluri naţionale), în prezent deţinător al unei averi care se apropie de 150 de milioane de dolari.
Chiar dacă nici nu a împlinit 15 ani, Ingrid Radu a înfruntat cu succes adversare cu doi-trei ani mai mari, dar şi-a demonstat valoarea cucerind trofeele puse în joc, atât la simplu, cât şi la dublu, unde a făcut pereche cu colega ei de la lotul naţional, Ilinca Stoica, din Piatra Neamţ. La dublu, perechea Ingrid Radu – Ilinca Stoica a învins în finală perechea Zsofia Miko (Ungaria) – Marina Zhurba (Ucraina), cu scorul de 7-6, 6-7, 6-2. În semifinale, româncele trecuseră de favoritele numărul 1, ucrainencele Anna Piven – Yuliana Umanets, de care au dispus cu 4-6, 6-4, 6-3. Până să ajungă în semifinală, perechea Radu – Stoica a eliminat pe rând perechea Veronica Smochin (Moldova) – Anastasia Vdovenco (Rusia), 6-3, 7-6, şi perechea Inna Bondarenko (Ucraina) – Varvara Kusnetsova (Rusia), cu scorul de 6-2, 6-2.

Doar 30 de minute pauză între finale

În finala de la simplu, Ingrid Radu a avut ca adversară pe nimeni alta decât partenera sa de la dublu, Ilinca Stoica. Craioveanca, pregătită de Constantin Stănescu, s-a impus cu scorul de 6-4, 3-6, 6-3, cucerind trofeul pus în joc. În semifinală, Ingrid a trecut de rusoaica Anna Popugaeva (3-6, 6-3, 6-4). În sferturi, sportiva din Bănie ar fi trebuit să joace cu moldoveanca Anastasia Stepu, dar aceasta din urmă a acuzat probleme medicale şi meciul nu s-a mai desfăşurat. În primele două partide disputate la simplu, jucătoarea de la TC Triumf 2000 le-a învins pe Sevil Aliyeva (Adzerbaidjan) şi Yulia Kushnereva (Rusia) cu acelaşi scor, 6-1, 6-2.
„La dublu a fost puţin mai greu, pentru că Ingrid şi Ilinca au disputat finala la doar 30 de minute după meciul lor direct de la simplu. Chiar dacă au fost epuizate, nu au cedat titlul pus în joc. Au luptat extraordinar, câştigând în aplauzele numeroasei asistenţe“, a declarat antrenorul lui Ingrid Radu, Constantin Stănescu.

A intrat în primele 200

Prin câştigarea celor două titluri, Ingrid Radu a adăugat 72,5 puncte în clasamentul internaţional ITF 18, ajungând în primele 200 junioare, până la 18 ani, din lume. Este al doilea turneu ITF 18 cucerit de Ingrid, după cel de la Timişoara, dar primul de gradul 3, şi speră că anul acesta va intra între primele 100 junioare din lume.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS