17.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPerformanţa se face cu profesionişti

Performanţa se face cu profesionişti

Răspunzând întrebărilor suporterilor de pe forumul site-ului www.craiova-maxima.ro, preşedintele Universităţii Craiova din sezonul eventului oltenilor, 1990/1991, a afirmat că numele şi istoria clubului alb-albastru nu sunt compatibile cu poziţia actuală din clasament.

– DoRyN: Domnule Marcel Popescu, cartea „Fenomenul Universitatea ’91“ a născut unele discuţii referitoare la declaraţiile dumneavoastră înscrise în paginile volumului amintit. Florin Prunea, fost component al echipei în anul câştigării eventului, vă aduce mai multe acuze referitoare la utilizarea întregii sume de bani, care ar fi fost de 2,5 milioane de dolari şi nu un milion, pentru câştigarea titlului sau la preţul real al autocarului cumpărat atunci, care ar fi fost trecut în actele clubului cu 300.000 de dolari, deşi el a costat numai 40.000 de dolari. Ce ne puteţi spune în legătură cu cele declarate de Prunea?
– Suma de transfer la Gică Popescu a fost de două milioane de dolari. În anul 1991 s-au cheltuit 650.000 de dolari. Nici nu puteam cheltui 2,5 milioane de dolari pentru simplul fapt că plata transferului de două milioane de dolari a fost eşalonată. La autocar există documente care confirmă valoarea de 150.000 de dolari.
– BIANCOeCELESTE: Cum v-aţi hotărât să obţineţi licenţa de impresar şi care a fost primul contact cu un club în vederea negocierilor? În opinia dumneavoastră, unde greşeşte Adrian Mititelu în managementul clubului (strict pe relaţia fotbalistică şi organizatorică, nu neapărat relaţia cu o parte a suporterilor şi cu grupurile de interese) şi ce e necesar în managementul unui club pentru a fi cu adevărat profesionist (toate aspectele care caracterizează un club 100% profesionist din Occident)? Cum vă creaţi relaţiile profesionale cu preşedinţii cluburilor vest-europene? E de ajuns să afle că sunteţi agent de jucători şi vi se deschide uşa?
– Nu este suficient să ai licenţă. Trebuie să convingi că tot ceea ce oferi are valoare, iar raportul preţ-calitate este corect. Discuţia este mai complexă pentru întrebarea dumneavoastră, iar timpul şi probabil spaţiul tipografic nu îmi permit să o dezvolt. Mulţumesc pentru interes.
– Oltenia: Care sunt relaţiile dumneavoastră cu conducerea actuală a Universităţii? Ce strategie credeţi că este mai bine să adopte un club pentru a face performanţă şi a avea constanţă pe termen cât mai lung? Aducerea de fotbalişti străini (cum face CFR Cluj) sau creşterea jucătorilor din pepiniera proprie (ceea ce se întâmplă la Universitatea)?
– Nu am nici un fel de relaţii cu actuala conducere a Universităţii. Dacă vrei să creşti, trebuie să aştepţi patru-cinci ani cu riscul să fii decepţionat, pentru că jucătorii sunt promisiuni. Dacă aduci certitudini, performanţele pot fi imediate, iar dezvoltarea unui centru de copii şi juniori nu se face sub presiunea timpului.

La Craiova se vorbeşte prea mult

– BluBoy: De obicei, în interviurile presei olteneşti, cel chestionat are de răspuns la o întrebare obsedantă în rândul jurnaliştilor craioveni sau a iubitorului de alb-albastru. Întrebarea sună cam aşa: „Credeţi că Universitatea merită actuala poziţie din clasament?“. Eu vreau să vă rog să ne răspundeţi sincer la întrebare – Universitatea Craiova chiar merită sau nu actuala poziţie din clasament? Vă rog în răspuns să faceţi referire la absolut toţi factorii care v-au influenţat hotărârea şi să nu daţi dovadă de subiectivitate sau de politeţe în relaţia cu intervievatorul, ştiindu-se că acesta simpatizează cu gruparea din Bănie. Vrem doar un răspuns sincer, chiar dacă acesta ne-ar putea întrista. Având în vedere că în Craiova scandalul este ceva normal şi foarte des întâlnit şi ştiindu-se conflictele patronului cu primarul, cu suporterii, cu grupurile de interese, deci, implicit, conflictele echipei cu foarte mulţi oameni, credeţi că ne merităm soarta de a nu mai reuşi niciodată să ne ridicăm din mocirla anonimatului? Sau cum vedeţi o ieşire din această situaţie? Dar o ieşire reală, nu bazată pe supoziţii nonolteneşti, ca să spun aşa, adică supoziţii concrete, nu de împăcare fantezistă.
– Numele şi istoria Universităţii nu sunt compatibile cu actuala poziţie din clasament. Valoarea lotului, profesionalismul la nivel de club, relaţiile cu mass-media, imaginea de zi cu zi erodată de scandaluri inutile, toate la un loc dau corect poziţia actuală din clasament. Se vorbeşte prea mult. Ar trebui mai multă discreţie şi mai multe fapte. Cred că, aşa cum este condusă Universitatea acum, în scurt timp va ieşi definitiv din sfera marii performanţe. Scrieţi cu majuscule: PROFESIONISM SE FACE CU PROFESIONIŞTI! Până cresc jucătorii, până învaţă ce au de făcut conducătorii (Ovidiu Costeşin a plecat şi el), se alege praful. Păcat de tot ceea ce înseamnă acest club.

Universitatea nu a apelat la serviciile mele

– inima de leu: De ce nu aţi colaborat până acum în calitate de impresar cu Universitatea? Clubul nu a avut puterea financiară să cumpere jucătorii pe care i-aţi propus, au fost alte oferte mai tentante pentru aceştia sau conducerea clubului nu doreşte, din diverse motive, să colaboreze cu dumneavoastră?
– Universitatea a apelat la alţi agenţi fără a-mi solicita colaborarea.
– Gonen: În ce relaţii sunteţi cu Stănilescu? Dacă „U“ Craiova ar renunţa la dânsul, aţi accepta o colaborare cu clubul şi cu actuala conducere?
– Stănilescu nu este agent de jucători, aşa că nu mă interesează ce face dânsul.
– Sergyu_costea: Aveţi în prezent vreo colaborare cu clubul de fotbal Universitatea Craiova? Aţi avut încercări de a aduce jucători în Bănie şi aţi fost refuzat?
– Am mai răspuns la aceste întrebări.
– Ruben Navarro: Spuneţi-ne cam câte meciuri s-au aranjat în favoarea Ştiinţei în anul câştigării eventului cu dumneavoastră preşedinte? Dar în favoarea adversarilor noştri? Specificaţi unul din meciurile trântite de Universitatea Craiova sub conducerea dumneavoastră.
– Lipsa de respect de care daţi dovadă mă determină să ignor întrebarea. Nu cred că aveţi nimic comun cu Universitatea Craiova.
– Păcală: Vă plac pariurile?
– Sigur că îmi plac, ca oricărui om care se consideră suporter al unei echipe. Ce pariu propuneţi?
– 10.alex.p.: Vă mai aduceţi aminte de Limassol? Deşi aţi lămurit parţial aceste lucruri în cartea „Fenomenul Universitatea ‘91“, credeţi că cineva din anturajul echipei putea fi interesat de acel rezultat pentru că jucase la pariuri? Dumneavoastră aţi jucat la pariuri acel meci?
– La Limassol, ca şi la alte meciuri în lume, pariuri putea să facă eventual doar cine era implicat direct.
– daniel_vl: Din cei 19 jucători transferaţi la CFR Cluj prin intermediul dumneavoastră, aţi propus vreunul şi Universităţii Craiova?
– Tot ce există la CFR Cluj a fost propus doar celor care mi-au solicitat colaborarea, adică gruparea CFR Cluj.
– Ce părere aveţi despre tinerii jucători ai Universităţii Craiova (Andrei Ionescu, Florin Costea şi Ştefan Bărboianu), putem crea o echipă competitivă în jurul acestor trei jucători?
– O echipă competitivă trebuie să aibă 11 titulari (ca acei trei enumeraţi de dumneavoastră), plus cel puţin şase rezerve de valoare egală cu titularii. Imposibilă, din punctul meu de vedere, soluţia dumneavoastră.
– Petrique: Cum ar fi trebuit să procedeze Mititelu la propunerea lui Gică Popescu pentru binele echipei? De ce merge aşa de bine CFR Cluj cu nişte jucători pe care anumiţi oameni de fotbal din România îi consideră de mâna a doua?
– Mititelu trebuia să accepte orice colaborare corectă ce ar putea creşte valoarea echipei. Cei care consideră jucătorii Clujului „de mâna a doua“ sunt total depăşiţi de fotbalul anului 2008. Ei sunt de mâna a doua!

Mititelu consideră Universitatea proprietatea lui

– T@V: Cum vă place să vă definiţi ca profesie: impresar sau conducător de club? Mititelu este acuzat că a tratat problema celor trei brazilieni astfel încât să îi fie blocate transferurile pentru a nu mai băga bani la echipă. Din cunoştinţele dumneavoastră, odată depuse acele plângeri la TAS, se mai putea înţelege Mititelu cu cei trei fotbalişti (puteau să-şi retragă plângerile) sau TAS oricum avea să ia o decizie indiferent dacă părţile se înţelegeau?
– Toate problemele juridice ale Universităţii Craiova, inclusiv cazul celor trei brazilieni, puteau fi rezolvate dacă nu ar fi fost tratate cu indiferenţă şi incompetenţă.
– Praetorianus: A fost corect meciul de la Hunedoara, penultima etapă a campionatului ’90/’91 (Corvinul – Universitatea 0-2), în care am ieşit campioni, sau a fost o încercare de a contrabalansa lucrăturile foarte murdare ale Stelei?
– Cine era Hunedoara? Vă reamintesc, o echipă clasată atunci pe locul 14…
– romlary: De ce credeţi că în Craiova investitorii, potenţialii investitori, primăria, perfectura, toţi factorii decizionali din oraş nu se pot înţelege şi nu pot lăsa la o parte orgoliile şi să pună mâna pentru a face echipa asta amărâtă, că aşa a ajuns, să redevină ceea ce a fost odată?
– Pentru simplul fapt că Mititelu consideră Universitatea proprietatea lui.

Legea antiviolenţă este o perdea de fum

– 1948: De ce jucători precum cei de la CFR Cluj nu ajung la Craiova? E vorba de bani?

– Nu poţi cumpăra Mercedes cu bani de Skoda. Din această cauză, jucători de valoarea celor de la CFR Cluj nu vor veni la Universitatea.
– JUVENTINO: Convocarea jucătorilor la naţională este condiţionată de reprezentarea lor de către anumiţi impresari? Credeţi că noua lege antiviolenţă va readuce suporterii pe stadioane? Nu ar fi nevoie şi de o lege împotriva abuzurilor jandarmeriei, una împotriva excesivei mediatizări a fotbalului, una împotriva violenţei verbale, miştocărelii promovate de însuşi preşedintele LPF şi de o mulţime de alte legi pentru a curăţa fotbalul românesc?
– Cu siguranţă că jucătorii reprezentaţi de Becali au fost favorizaţi la selecţii. Legea antiviolenţă este o perdea de fum.

Am vrut să aduc FC Naţional în Craiova înainte de a se duce la Timişoara

– Livius: De ce aţi vrut să-l luaţi pe Pleşan de la Craiova şi să-l duceţi la Naţional? Aţi fost implicat în proiectul cu mutarea echipei FC Naţional la Craiova în anul în care Universitatea a retrogradat? De ce nu s-a reuşit o continuitate în rezultate după eventul din 1991? Aţi accepta să veniţi, ca preşedinte, la Universitatea acum?
– Povestea cu Pleşan a fost o intoxicare. Nimeni nu poate lua un jucător aflat sub contract fără acordul clubului. Am vrut să aduc Naţionalul cu Olăroiu la Craiova, înainte de a se duce o parte (din FC Naţional) la Timişoara. Cred că am fi avut de atunci o superechipă. Pentru continuitate în rezultate îţi trebuie un proiect coerent, altfel totul este de azi pe mâine. Preşedinte la Craiova, fără să poţi face nimic util, este o păcăleală pentru toţi. Aşa că nu aş accepta să vin în condiţiile existente.
– Dxtr009: Se câştigă bine din impresariat?
– Da, se câştigă bine din impresariat, mai ales în cazul în care clubul face performanţă de top.
– John100: Care a fost jucătorul de pe care aţi obţinut cel mai mare comision până acum? Cum vă înţelegeţi cu Mititelu? Credeţi că are şanse de reuşită proiectul lui (vreau un răspuns sincer) şi aici mă refer la cel de a creşte jucători din propria pepinieră sau în prezent „globalizarea“ fotbalului este cheia, aşa cum face CFR Cluj?
– În cazul tuturor jucătorilor buni am fost mulţumit financiar. Proiectul lui Mititelu este unul de supravieţuire în Liga 1, nu unul de performanţă adevărată.
– Wb_lion: Ce părere aveţi despre şansele de reuşită ale lui Mititelu la această echipă? Ce credeţi despre politica acestui club de a creşte jucători din propria pepinieră? În cazul în care Craiova şi un club din Bucureşti v-ar propune acum o colaborare, oferta Craiovei fiind doar cu foarte puţin sub cea a clubului din Capitală, ce aţi alege?
– Nu este vorba de condiţiile pe care mi le oferă mie, ci de salariul şi suma de transfer pe care sunt dispuse (cluburile) să le dea pentru a avea un jucător de valoare. Acolo se face diferenţa. Eu pot să nu iau nici un euro de la Craiova, dar, dacă jucătorului nu i se oferă un contract bun, el nu vine. Pentru 5.000 dolari/lună vin jucători care joacă de 5.000 de dolari… Pentru 20.000 euro/lună, vin fotbalişti de altă valoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII