19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM-U organizează turneul semifinal

SCM-U organizează turneul semifinal

Sala Sporturilor din Craiova va găzdui în perioada 5-9 martie unul dintre cele două turnee semifinale ale Diviziei B masculine de baschet. În afară de echipa organizatoare, SCM-Universitatea Craiova, la turneu vor participa alte cinci echipe: Granitul Bucureşti, BC Giurgiu, Laguna Bucureşti, CSM Bucureşti şi Poli Iaşi. Ca o noutate faţă de anii trecuţi, cele două echipe care vor merge mai departe nu vor fi stabilite la Craiova, ci în urma unui al doilea turneu, cu aceleaşi formaţii, care se va ţine la Giurgiu, în perioada 26-30 martie.
După ce anul trecut s-a descurcat bine cu organizarea unui turneu similar, Craiova a primit şi de această dată credit din partea Federaţiei Române de Baschet (FRB).
„Şansa de a organiza acest turneu semifinal la Craiova ne pune la încercare şi din punct de vedere baschetbalistic şi organizatoric. Sperăm că ne vom achita de sarcini, iar cel mai important lucru este să obţinem calificarea la turneul de promovare“, a spus ieri Marius Toma, antrenor secund la SCM-U Craiova.
Pentru că turneul semifinal este programat mult mai devreme decât se preconiza, echipa craioveană a fost nevoită să-şi modifice programul. Alb-albaştrii au revenit marţi din cantonamentul de la Olăneşti, unde au stat opt zile în loc de zece, iar turneul amical de la sfârşitul acestei săptămâni a fost anulat. „Trebuia să jucăm meciuri la Bucureşti cu echipele cu care ne vom întâlni la turneu, aşa că am renunţat, de frica unor accidentări“, a spus antrenorul principal al oltenilor, Paul Nicolae.
Acesta a adăugat că are tot lotul valid, inclusiv cei trei jucători sârbi, cărora le-au fost rezolvate problemele legate de viza de şedere în România.

Şi Târgu Jiu găzduieşte un turneu

Colege de serie în sezonul regulat, SCM-U Craiova şi Energia Rovinari au fost repartizate în serii diferite la turneul semifinal. Craiovenii au fost distribuiţi în prima serie, în timp ce Energia Rovinari face parte din a doua, alături de formaţiile Vulturii Baia Mare, KK Sfântu Gheorghe, Gladiator Cluj-Napoca, Magic Coroana Braşov şi CSU Galaţi. Primul turneu se va ţine în Baia Mare (5-9 martie), iar cel de-al doilea va fi organizat de Energia Rovinari, la Târgu Jiu (26-30 martie).
În şedinţa de marţi a Biroului Federal al FRB s-a discutat despre turneele semifinale ale Diviziei B, nu şi despre sistemul competiţional pentru sezonul viitor. Propunerea ca numărul de echipe din Divizia A să crească de la 14 la 16 va fi discutată ulterior.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS