17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVictorii pentru românii din Bundesliga

Victorii pentru românii din Bundesliga

Tararache, Filipescu, Niculescu, Marica şi Sergiu Radu au simţit gustul victoriei în Campionatul Germaniei. Duisburg a câştigat la Bielefeld, iar Stuttgart a învins pe Karlsruhe.

MSV Duisburg şi VfB Stutgart, echipe la care sunt legitimaţi cinci jucători români, au câştigat partidele pe care le-au disputat în etapa a 21-a a Bundesligii. La Bielefeld, pe „Schuco Arena“, Duisburg s-a impus cu scorul de 2-0, graţie golurilor marcate de Schroter (‘8) şi Ishiaku (’48). La oaspeţi, golgheterul echipei din acest retur, Claudiu Niculescu, şi mijlocaşul Mihai Tararache au fost introduşi pe teren încă din primul minut de către antrenorul Rudi Bommer. Niculescu a fost înlocuit în minutul 90 de croatul Vrucina. Al treilea român din lotul lui Duisburg, fundaşul Iulian Filipescu, nu a jucat. După victoria de la Bielefeld, Duisburg a părăsit ultima poziţie a clasamentului şi a urcat pe locul al 16-lea, având 17 puncte. În schimb, Arminia ocupă locul al 15-lea şi se va lupta, şi ea, pentru evitarea retrogradării.
VfB Stuttgart, campioana en-titre a Germaniei, a câştigat cu scorul de 3-1 partida disputată pe teren propriu cu Karlsruhe. Gomez, cel mai bun jucător al gazdelor, a deschis scorul în minutul 5, iar Hilbert a majorat diferenţa de pe tabelă în minutul 25. Cu nouă minute înainte de final, Hajnal a redus din handicap, iar Cacau a marcat al treilea gol al lui Stuttgart cu puţin înainte de fluierul de final. Atacantul român Ciprian Marica a fost titular la gazde şi a jucat până în minutul 68, când a fost înlocuit de Cacau, în timp ce compatriotul său, Sergiu Radu, a fost lăsat de antrenorul Armin Veh pe banca de rezerve. După acest succes, Stuttgart ocupă locul opt în clasament.

Bremen a cedat la Frankfurt

Werder Bremen, singura echipă care părea să-i pună probleme liderei Bayern Munchen în lupta pentru titlu, a trebuit să se recunoască învinsă la Frankfurt. Eintracht s-a impus la limită, cu 1-0, prin golului marcat de Amanatidis în minutul 56. Aceasta a fost a cincea înfrângere pe care a suferit-o Bremen în actuala ediţie a campionatului. Werder a rămas la trei puncte în spatele lui Bayern, care a jucat aseară, după închiderea ediţiei, cu Hamburg, pe teren propriu. Borussia Dortmund, altă formaţie de tradiţie din Bundesliga, a reuşit să câştige cu 1-0 partida cu Hansa Rostock disputată pe „Westfalenstadion“. Klimowicz a marcat golul „galben-negrilor“ în minutul 67.
Cel mai interesant meci al etapei a 21-a s-a disputat la Leverkusen, unde Bayer a întâlnit pe Schalke 04. S-au impus gazdele, cu 1-0, prin golul înscris de Friedrich (’85). Leverkusen a urcat pe locul al treilea în clasament, după victoria obţinută pe „Bay Arena“, în timp ce Schalke staţionează pe poziţia a cincea.
Singurul rezultat de egalitate consemnat în partidele jucate sâmbătă a fost la meciul VfL Wolfsburg – Hertha Berlin, încheiat cu scorul de 0-0.

Bundesliga, etapa a 21-a

Rezultate: Arminia Bielefeld – Duisburg 0-2, Bayer Leverkusen-Schalke 1-0, Borussia Dortmund – Hansa Rostock 1-0, Eintracht Frankfurt – Werder Bremen 1-0, Stuttgart – Karlsruhe 3-1, Wolfsburg – Hertha Berlin 0-0, Bochum – Hannover 2-1. Aseară s-au jucat meciurile Bayern München – Hamburg şi Nürnberg – Energie Cottbus. Clasament: 1. Bayern München 43 de puncte; 2. Werder Bremen, 40; 3. Bayer Leverkusen, 38; 4. Hamburg, 37; 5. Schalke, 35; 6. Karlsruhe, 33; 7. Eintracht Frankfurt, 32; 8. Stuttgart, 31; 9. Wolfsburg, 30; 10. Hanovra, 29; 11. Borussia Dortmund, 28; 12. Hertha Berlin, 27; 13. VfL Bochum, 26; 14. Hansa Rostock, 21; 15. Arminia Bielefeld, 18; 16. MSV Duisburg, 17; 17. FC Nürnberg, 16; 18. Energie Cottbus, 16. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS