20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTest final pentru Ştiinţa

Test final pentru Ştiinţa

Alb-albaştrii vor susţine pe stadionul din Parcul „Nicolae Romanescu“ ultimul amical înainte de confruntarea cu lidera CFR Cluj, din prima etapă a minireturului de campionat.

Suporterii Universităţii Craiova vor avea astăzi ocazia să-şi vadă la lucru favoriţii în ultimul test de verificare înainte de reluarea campionatului. Cu o săptămână înainte de confruntarea de la Cluj cu CFR, alb-albaştrii îşi vor măsura forţele cu FC Drobeta, echipă care a încheiat turul pe locul şapte în seria a II-a a ligii secunde. Meciul, programat pe „Extensiv“, arena pe care Ştiinţa îşi va disputa partidele considerate pe teren propriu, va începe la ora 14.00, oră de la care va avea loc şi jocul cu Pandurii Târgu Jiu de pe 2 martie, din cadrul etapei a 21-a, primul oficial de pe stadionul din Parcul „Nicolae Romanescu“.
După cinci jocuri de verificare în Antalya, în care oltenii au înregistrat o victorie, două egaluri şi două înfrângeri, acest ultim amical se vrea o repetiţie generală înainte de meciurile dificile din campionat. Deşi rezultatele din Turcia nu au fost dintre cele mai bune, antrenorul Nicolo Napoli s-a declarat mulţumit de elevii săi şi de felul în care au pus în practică ideile sale tactice.
Italianul îi va avea astăzi la dipoziţie şi pe Tănasă şi Baird, jucători care au avut probleme medicale în stagiul din Antalya, şi, foarte probabil, va începe partida cu Bănică în poartă, goal-keeper-ul de 24 de ani al Ştiinţei urmând să fie titular sâmbăta viitoare în Gruia, în urma suspendării de o etapă a lui Bornescu.

Bănică s-a pregătit bine

Antrenorul cu portarii al Universităţii, Fane Crişan, l-a lăudat pe Nicuşor Bănică pentru felul în care s-a pregătit până acum, susţinând că are încredere în el. „Este un băiat bun, care munceşte din greu, dar căruia îi lipsesc jocurile. Am mare încredere în el, dar, repet, la el nu este problema de valoare, ci lipsa meciurilor. Aşa am păţit şi eu când m-am dus la Nurnberg şi am stat doi ani rezerva lui Kopke. Bănică are nevoie de o şansă pentru a arăta ce poate“, a afirmat Crişan pentru Fanatik.
Acesta s-a declarat încântat şi de cel de-al treilea portar din lotul grupării oltene, Silviu Lung jr.: „Are calităţi şi în scurt timp va fi portarul de care Universitatea are nevoie. Sigur, încă este copil şi mai are de lucrat. În doi ani poate deveni însă titularul postului de portar al naţionalei de tineret“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII