20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

A câta minune?

Gruparea din „Oraşul Minunilor“ continuă să achiziţioneze fotbalişti noi şi speră într-un retur de excepţie, oltenii visând la menţinerea în Liga a II-a.

„Lanterna roşie“ a seriei a II-a, FC Caracal, s-a întărit în această pauză competiţională cu câţiva jucători de la Universitatea Craiova, Stoianof, Gîrlă, Neagoe, Boangiu, care alături de Laurenţiu Preda şi Badea sunt consideraţi salvatorii echipei din „Oraşul Minunilor“. Oficialii olteni mai sunt în negocieri şi cu alţi jucători, dar preşedintele executiv, Jean Niţulescu, este secretos, ca de fiecare dată când este vorba de noutăţi.
„Având în vedere situaţia critică din clasament, doar cinci puncte în cele 17 meciuri ale turului, ne trebuie multe puncte pentru realizarea baremului şi foarte multe pentru salvarea de la retrogradare. Probabil că stârnesc unele zâmbete, dar FC Caracal încearcă să se menţină în liga a II-a! Pentru asta, suntem în tratative cu un junior, portar, plus doi fotbalişti, dar nu pot să-i nominalizez acum. Cred că o să reuşesc să-i aducem pe cei trei la Caracal şi apoi încercăm, cum ziceam, minunea, salvarea de la retrogradare. Nu ştiu a câta minune ar fi la Caracal?!“.
În ceea ce priveşte împrumutul până în vară şi al lui Constantin Gărgălie, Niţulescu a precizat: „S-a discutat despre acest lucru, dar nu îmi place să vorbesc până nu sunt toate actele parafate“.

Caracalenii vor un retur de excepţie

În retur, oltenii lui Florin Cioroianu, George Biţă şi Sabin Ciurea au de jucat 17 meciuri, din care opt în deplasare şi nouă acasă. Pentru ca FC Caracal să supravieţuiască în Liga a II-a, aşa cum speră preşedintele executiv, ar trebui ca în acest retur al ediţiei 2007/2008 echipa să aibă un parcurs de excepţie, adică din 17 partide să câştige 15! Nici liderul actual al seriei a II-a, FC 2005 Piteşti, n-a reuşit un asemenea parcurs în tur, argeşenii câştigând 14 meciuri din 17 (şi un meci egal). Jean Niţulescu este conştient de dificultatea realizării acestui obiectiv îndrăzneţ, dar ieri a făcut un calcul optimist.
„Cred că dacă la finalul campionatului contabilizăm 36-37 de puncte, ne-am putea salva de la retrogradare. Cu lotul actual, cu altă abordare a returului, cred că FC Caracal poate face 34 de puncte, la care se adaugă cele cinci din tur, adică 39 de puncte!“, a adăugat optimistul preşedinte oltean.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU