17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMutu se luptă cu vikingii

Mutu se luptă cu vikingii

Refăcut după o accidentare care l-a ţinut departe de teren o etapă în Serie A, Mutu va reveni în unsprezecele de start al Fiorentinei în partida cu Rosenborg din Cupa UEFA.

 

 

 

Fiorentina lui Adrian Mutu debutează în această seară în primăvara europeană la Trondheim, unde toscanii vor da piept cu norvegienii de la Rosenborg, în prima manşă a şaisprezecimilor Cupei UEFA. Rosenborg a ajuns în această fază a competiţiei după ce s-a clasat a treia în Grupa B a Ligii Campionilor, în timp ce italienii au terminat pe locul al doilea în Grupa C a Cupei UEFA. Rezultatele precedentelor întâlniri dintre formaţiile italiene şi cele norvegiene sunt net favorabile „macaronarilor“, care au câştigat 17 dintre cele 25 de partide disputate. Nordicii au cunoscut gustul victoriei de numai trei ori. Cinci meciuri s-au încheiat la egalitate.

Cele două echipe nu s-au mai aflat niciodată faţă în faţă în competiţiile europene, însă formaţia din Trondheim a jucat în istoria ei 12 meciuri împotriva unor adversari italieni, bilanţul întâlnirilor fiind: o victorie, patru egaluri şi şapte înfrângeri. Pe teren propriu, Rosenborg nu a înregistrat nici un succes în faţa unei echipe din Serie A. În schimb, gruparea „viola“ joacă în premieră cu o echipă din ţara fiordurilor.

Christian Vieri, de la Fiorentina, a mai jucat împotriva lui Rosenborg de patru ori, atât în Cupa UEFA, cât şi în Liga Campionilor. Ultimul meci disputat de „Bobo“ a fost în sezonul 2002/2003, când evolua la Inter Milano.

 

„Briliantul“, titular

 

Atacantul român a fost recuperat după o accidentare uşoară, care l-a ţinut departe de teren la meciul din campionat cu Atalanta (2-2), şi va fi mai mult ca sigur introdus în primul unsprezece, urmând să evolueze în atac alături de Pazzini. Antrenorul Cesare Prandelli nu are însă tot lotul valid. El a fost nevoit să renunţe la mijlocaşul Liverani, care nu
s-a refăcut complet după o accidentare, în locul lui fiind convocat pentru meciul de la Trondheim Kuzmanovic. În apărare, pe postul de fundaş stânga, tehnicianul va avea de ales între Pasqual şi Gobbi, primul având mai multe şanse să fie titular. Pe flancul drept al ofensivei Fiorentinei, pentru un singur loc de titular se vor lupta trei jucători: Semioli, Santana şi Jorgensen. Italienii au zburat spre Norvegia imediat după antrenamentul efectuat ieri-dimineaţă.

De partea cealaltă, norvegienii au inclus trei jucători noi pe lista UEFA, transferaţi în această iarnă, Rune Almenning Jarstein, John Pelu şi Vadim Demidov. Ei s-au despărţit, în schimb, de Mikael Dorsin, transferat în România, la CFR Cluj, de Vidar Riseth, Lars Hirschfeld, Jon Arne Krakens şi Mika Koppinen, plecaţi la alte echipe.

 

Nu se tem doar de Mutu

 

Trond Henriksen, antrenorul norvegienilor de la Rosenborg, a declarat înaintea partidei cu Fiorentina că nu se teme doar de vedeta oaspeţilor, Adrian Mutu, susţinând că italienii au şi alţi jucători de valoare. „Suntem conştienţi că vom înfrunta o echipă foarte puternică şi cu o bună organizare a jocului. Am studiat-o în multe şedinţe video, am văzut inclusiv ultimul meci jucat de italieni cu Atalanta. Cred că va fi o partidă spectaculoasă, pentru că noi vom juca ofensiv, iar Fiorentina este o echipă care, la rândul ei, pune accent pe jocul de atac. Italienii sunt favoriţi pentru calificare, dar ne vom juca şansa noastră pentru că nu avem nimic de pierdut. De cine mă tem de la Fiorentina? Au mulţi jucători de valoare, nu numai Mutu. Mai sunt şi Vieri, Pazzini, Santana, care aleargă mult… La fel de mult aleargă la mijloc şi numărul 18 (Montolivo – n.r.). În plus, are un şut puternic“, a declarat Henriksen. Tehnicianul, care a preluat în toamnă funcţia lui Knut Torum, va fi înlocuit cu Erik Hamren, în prezent la Aalborg BK.

Meciul retur dintre Rosenborg şi Fiorentina este programat săptămâna viitoare, pe 21 februarie, la Florenţa. Echipa care se va califica va întâlni în optimi învingătoarea din confruntarea Brann Bergen (Norvegia) – Everton (Anglia).

 

Cupa UEFA, 16-imi

Programul meciurilor de astăzi în Cupa UEFA:
Aberdeen (Scoţia) – Bayern München (Germania), FC Zürich (Elveţia) – Hamburg (Germania), Rosenborg (Norvegia) – Fiorentina (Italia), Slavia Praga (Cehia) – Totenham Hotspur (Anglia), Bolton (Anglia) – Atletico Madrid (Spania), Benfica Lisabona (Portugalia) – FC Nürnberg (Germania).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS