17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIlie Năstase a demisionat

Ilie Năstase a demisionat

Fostul mare tenismen al României a clacat psihic după scandalurile şi nerealizările profesionale din ultima vreme.

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis (FRT), Ilie Năstase (foto), şi-a prezentat ieri demisia în urma acuzelor legate de modul în care au fost cheltuiţi banii pentru organizarea meciului România – Franţa din Cupa Davis, care s-a desfăşurat săptămâna trecută, la Sibiu.
Conform presei centrale, conducătorii tenisului românesc au „umflat“ de aproape cinci ori suma alocată pentru organizarea meciului, adică peste 450.000 de euro, în condiţiile în care până acum se cheltuiau cam 100.000 de euro. Suma este cu atât mai halucinantă cu cât competiţia durează doar trei zile. Oficialii FRT au primit din partea guvernului aproape 200.000 de euro pentru „o bună organizare“, mai precis 700.000 de lei din bugetul Agenţiei Naţionale pentru Sport. Primăria Sibiu a contribuit cu 55.000 de euro. În plus, FRT a încasat de la federaţia internaţională, pentru simpla participare în această fază a Cupei Davis, aproximativ 100.000 de euro. Alt argument deranjant şi incriminatoriu pentru FRT este că delegatia Franţei şi-a plătit absolut toate cheltuielile, Stephan Brun, ofiţerul de presă al echipei din Hexagon, dezvăluind faptul că această deplasare în România a costat 30.000 de euro, pentru 15 persoane, timp de şapte zile. Cheltuielile de cazare, masă şi transport pentru echipa României s-au ridicat la 75.000 de euro, restul banilor fiind justificaţi prin „cheltuieli cu lucrările de modernizare a Sălii Transilvania“. Ca o simplă comparaţie, costurile organizării turneului internaţional de tenis BCR Open România, de la Bucureşti, sunt de 350.000 de euro (plus premiile de 350.000 de euro), în condiţiile în care la această competiţie, care durează nouă zile, participă peste 60 de tenismeni din toată lumea.

„Demisionez şi nu vreau să mai aud de tenis“

Cu toate că scandalul din ultima vreme a cântărit enorm în decizia sa, Ilie Năstase a afirmat că a demisionat deoarece este dezamăgit de modul în care justiţia din România a gestionat procesul cu clubul Voinţa. Mai mult, fostul mare tenismen al României a acuzat justiţia din România de corupţie.
„Demisionez nu neapărat după toate aceste acuze că aş fi furat bani. Faptul că procesul cu clubul Voinţa a fost dat de la început şi justiţia românească este condusă de familii mă determină să plec din tenis. Nu vreau să mai aud de acest sport, pentru că ţin la familia mea şi nu vreau să mi-o stric. Nu este posibil să nu pot face o academie de tenis şi să mă chinuiesc într-un proces fără sfârşit. Acuz justiţia din România, care este coruptă, care face ce vrea şi care este condusă de familii. Sunt scârbit de ceea ce se întâmplă! Este cea mai tristă zi din viaţa mea“, a declarat Ilie Năstase.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII