17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNiculescu a spart gheaţa în Bundesliga

Niculescu a spart gheaţa în Bundesliga

Fostul dinamovist a reuşit, la debutul său la MSV Duisburg, să dea o pasă de gol în meciul de acasă, din etapa a 18-a, cu Borussia Dortmund, scor 3-3, iar sâmbătă şi-a trecut numele pe lista marcatorilor, în partida pierdută la Wolfsburg, cu 1-2.

Ajuns într-un campionat cu adevărat profesionist, Bundesliga, fostul atacant al lui Dinamo Bucureşti, Claudiu Niculescu, a început să pună osul la treabă. Deşi a înscris doar de două ori pentru „câini“ în primele 19 etape din actuala ediţie a Ligii I, „Clau-gol“ a reuşit la debutul său la MSV Duisburg să dea o pasă de gol în meciul de acasă, din etapa a 18-a, cu Borussia Dortmund, scor 3-3, iar sâmbătă, în runda a 19-a, şi-a trecut numele pe lista marcatorilor. Niculescu a reuşit un gol de senzaţie în partida pierdută de MSV Duisburg la VfL Wolfsburg, cu 2-1. „Clau-gol“ a deschis scorul în minutul 26, printr-un şut puternic de la marginea careului mare, mingea poposind în vinclul porţii „lupilor“. Cei de la Wolfsburg au revenit şi au reuşit să întoarcă soarta partidei, prin golurile marcate de Schafer, în minutul 35, şi Grafite, în minutul 54.

Claudiu Niculescu a fost integralist, la fel ca şi ceilalţi doi români legitimaţi la MSV Duisburg, fundaşul Iulian Filipescu şi mijlocaşul Mihai Tararache. Duisburg deţine în continuare „lanterna roşie“ a Bundesligii, fiind situată pe locul al 18-lea, cu 14 puncte.

 

Rezultate slabe pentru echipele românilor

 

În altă partidă disputată sâmbătă în etapa a 19-a a Bundesligii, echipa la care sunt legitimaţi atacanţii români Ciprian Marica şi Sergiu Radu, VfB Stuttgart, a pierdut în propriul fief în faţa formaţiei Hertha Berlin, scor 1-3 (Gomez ’41 / Pantelic ‘7, ’45, Rafael ’49). La gazde, Ciprian Marica a fost introdus în minutul 67, în locul lui Cacau, iar Segiu Radu a fost doar rezervă. Campioana en-titre, VfB Stuttgart, ocupă locul zece în clasament după 19 etape din actuala ediţie a Bundesligii, având 25 de puncte.

Tot în runda a 19-a a primei ligi germane, Bochum a remizat acasă cu echipa la care este legitimat fundaşul român Ovidiu Burcă, Energie Cottbus, scor 3-3 (Ipsa ’7-autogol, Sestak ’42, Auer ’68 / Papadopoulos ’45, Skela 6’9, Jelic ’79). La oaspeţi, Ovidiu Burcă nu a fost convocat. Energie Cottbus se situează pe poziţia a 17-a în ierarhia Bundesligii, având 16 puncte.

 

Bayern München este lideră

 

În celelalte meciuri disputate sâmbătă în etapa a 19-a a Bundesligii s-au înregistrat următoarele rezultate: Bayer Leverkusen – Hamburg 1-1 (M. Friedrich ’68 / Van der Vaart 27), Hannover – Karlsruhe 2-2 (Balitsch ’44, Rosenthal ’87 / Kennedy ’61, Hajnal ’64), Nurnberg – Hansa Rostock 1-1 (Koller ’19 / Rahn ’28). Partida Eintracht Frankfurt – Arminia Bielefeld, scor 2-1, s-a jucat vineri seară, iar meciurile Bayern München – Werder Bremen şi Borussia Dortmund – Schalke s-au disputat aseară, după închiderea ediţiei.

În clasament, lideră este Bayern München, cu 39 de puncte, urmată de Werder Bremen, cu 36 de puncte, şi de Bayer Leverkusen, cu 34 de puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII