10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDebut după 24 de ore

Debut după 24 de ore

În urmă cu câteva zile, Radu Ştefan se pregătea intens pentru returul Ligii I. Miercuri, fundaşul român a ajuns să-i facă marcaj lui Vieri, în meciul Fiorentina – Lazio, din sferturile Cupei Italiei.

La nici 24 de ore după ce a fost prezentat oficial la Lazio, Radu Ştefan a debutat la echipa din capitala Italiei, într-un meci important, cu FIorentina, contând pentru manşa a doua a sferturilor Cupei Italiei. La Firenze, „biancocelesti“ s-au impus cu 2-1, la fel cum o făcuseră şi în meciul tur. Ştefan a fost aruncat în luptă de antrenorul Delio Rossi încă din primul minut, cu toate că nu cunoştea nici măcar numele tuturor coechipierilor, căci de sistemul de joc nici nu putea fi vorba. Tânărul internaţional român a avut un început de meci ezitant şi a fost la un pas să înscrie în propria poartă. Treptat, Radu şi-a revenit şi s-a descurcat mai mult decât onorabil, în faţa unui atacant experimentat cum este Christian Vieri. „O să-l anihilez pe Mutu“, spunea Radu înaintea meciului de pe „Artemio Franchi“, însă nu a avut ocazia să se confunte cu „Briliantul“ Fiorentinei, deoarece acesta a fost menajat de antrenorul Cesare Prandelli şi a rămas pe banca de rezerve.
Faptul că Radu Ştefan a debutat la Lazio aşa de repede a surprins şi presa italiană. „Se vede că preşedintele Claudio Lotito nu a cumpărat jucători de dragul de a cumpăra, ci ca să evolueze imediat“, a scris Gazzetta dello Sport.

Lăudat de La Repubblica

Cotidianul italian La Repubblica a apreciat ca impecabil debutul lui Ştefan Radu la Lazio în meciul pe care echipa sa l-a câştigat miercuri seară în faţa Fiorentinei. „Un debut autoritar, convingător, pozitiv. Şi e de notat că el s-a antrenat doar de două ori cu noii săi colegi şi că nu cunoaşte nici un cuvânt în limba italiană. Dar ştie să joace fotbal, asta e tot ce contează. A demonstrat siguranţă, are un stâng excelent, o viziune bună a jocului. O singură greşeală, când o deviere a sa din interiorul careului mic a trecut aproape de propria poartă după o mică neînţelegere cu Muslera. Dar, în rest, a avut o prestaţie impecabilă, împotriva lui Vieri, Osavaldo şi Pazzini. Pare a fi o achiziţie bună“, notează La Repubblica.
Prestaţia bună a lui Radu Ştefan a fost apreciată şi de suporterii lui Lazio, care l-au notat pe site-ul lor cu 6,5 la debutul de la Florenţa. „Mai mult decât pozitiv debutul lui Radu care, împreună cu Bianchi şi Dabo, este rodul unei demne campanii de achiziţii. Ţineţi-o tot aşa!“, scrie site-ul sslazio2000.net.

Fiorentina a jucat slab fără Mutu

Fără Mutu, Fiorentina nu a mai strălucit, aşa cum o făcuse în ultimele etape din campionat. Gazdele au deschis totuşi scorul în minutul 17, prin Semioli, care a primit o pasă bună de la Vieri, l-a întors pe Kolarov şi l-a învins pe portarul Muslera cu un şut plasat. Kolarov a reuşit să egaleze până la pauză, în minutul 35, din lovitură liberă. În repriza a doua, atât Lazio, cât şi Fiorentina au jucat deschis şi şi-au creat câteva oportunităţi clare de gol.
Cei care au reuşit să înscrie au fost „biancocelesti“, în minutul 63, prin Tommaso Rocchi, care a stopat pe piept o minge primită de la Pandev, şi l-a învins pe portarul Frey. La acest scor, 1-2, Fiorentinei îi erau necesare trei goluri pentru a accede în semifinale. Nu a mai reuşit să înscrie nici unul, la acest lucru având o contribuţie importantă şi Radu Ştefan, care a respins, în special cu capul, unele din numeroasele baloane aruncate de gazde în careul lui Lazio.
În semifinalele Cupei Italiei, Lazio va juca împotriva lui Inter, care s-a impus la Torino în faţa lui Juventus, scor 3-2, după ce în tur cele două echipe terminaseră la egalitate (2-2).
S-au mai jucat meciurile AS Roma – Sampdoria 1-0 (în tur 1-2) şi Catania – Udinese 2-1 (în tur 2-3). În penultimul act, programat pe 16 aprilie, Roma va întâlni Catania.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS