14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportWobay, în Antalya

Wobay, în Antalya

Directorul executiv adjunct al clubului Universitatea, Vicenţiu Neagoe, a reuşit ieri să obţină acceptul de a-l trimite pe Julius Wobay în Antalya, după trei zile petrecute pe la uşile Ambasadei Turciei din Bucureşti. Pentru aceasta a fost nevoie şi de intervenţia lui Florin Prunea, preşedinte al Comisiei de relaţii internaţionale din cadrul FRF. Fostul portar al Ştiinţei l-a sunat miercuri pe tatăl său, care lucrează la Ambasada României din Turcia, iar ieri Wobay a primit undă verde.
Din cauza unor proceduri de securitate, jucătorul din Sierra Leone îşi va primi însă abia astăzi paşaportul vizat şi va pleca spre Turcia, pentru a se alătura colegilor de echipă, cu avionul de la ora 19.30, la care şi-a făcut deja rezervare. „Asemenea situaţii n-am mai întâlnit. Să te rogi de oameni, să le demonstrezi că Wobay nu e infractor şi că nu a făcut nimănui rău, iar ei să dea din umeri ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat e de alt domeniu. Mă bucur că, în cele din urmă, am rezolvat situaţia. De data asta nu s-au mai făcut că nu ştiu despre ce e vorba. Au oprit paşaportul şi taxa şi au spus să venim mâine (astăzi – n.r.) dimineaţă să ridicăm viza pentru că aşa este procedura. Wobay a pierdut două zile de antrenamente, dar nu din cauza clubului sau a lui, ci a ambasadei“, a precizat Vicenţiu Neagoe.
Cel mai fericit era Wobay, care se va putea pregăti lângă ceilalţi coechipieri, pentru că, în cazul nefericit în care turcii ar fi continuat să-i refuze viza, africanul ar fi trebuit să se antreneze singur la Craiova, deoarece inclusiv echipa satelit este plecată în Antalya.

Ologu a marcat pentru „satelit“

Universitatea Craiova a început de ieri lucrul în Turcia, antrenorul Nicolo Napoli programând două şedinţe de pregătire, cea de-a doua în nocturnă. Aşa cum a anunţat, italianul intenţionează să schimbe sistemul de joc din 4-4-2 în 4-3-2-1, în perioada care urmează, antrenamentele tehnico-tactice câştigând teren în faţa celor de pregătire fizică. Primul test de verificare în care Napoli va pune în aplicare acest sistem va avea loc luni, 28 ianuarie, când Universitatea va întâlni formaţia Sturm Graz (Liga I – Austria). În turneul din Antalya, alb-albaştrii vor susţine, în total, cinci meciuri amicale.
În ceea ce priveşte „satelitul“, trupa lui Corneliu Papură a început cu stângul seria testelor de verificare, pierzând cu 1-4 meciul cu VfB Lubeck, echipă aflată pe penultimul loc în liga a III-a germană. Golul craiovenilor a fost marcat de Ologu. Universitatea II a evoluat în formula: Neagoe – Gârlă, Răducu, Nicolescu, Neacşu – Mirescu, Stăvaru, Firţulescu, Giurcă – Ţăran, I. Găman. Au mai evoluat: Puchiu, Gogoşoiu, Necşulescu, Ologu, Buleică, Argintaru şi Glodeanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS