14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii se reunesc pe 22 mai pentru CE 2008

Tricolorii se reunesc pe 22 mai pentru CE 2008

Selecţionerul naţionalei României, Victor Piţurcă, a anunţat ieri programul de pregătire al echipei înainte de debutul la Campionatul European din Elveţia şi Austria, competiţie care va avea loc între 7 şi 29 iunie şi unde tricolorii vor da piept cu Franţa, Olanda şi Italia. „În afara amicalelor cu Israel, din deplasare, şi Rusia, la Bucureşti, aş mai vrea un test cu Muntenegru, înainte de plecarea în Elveţia, care va fi pe 2 iunie. Reunirea echipei naţionale va fi pe 22 mai, după care va urma un stagiu de pregătire în ţară, apoi o săptămână de cantonament, dar încă nu am hotărât unde“, a afirmat Piţurcă.
Acesta a mai precizat că i se pare normal ca adversarilor de la Euro să le fie frică de naţionala României, deoarece nu este o echipă oarecare, ci una valoroasă. „Nu cred că Donadoni este doar amabil când spune că România îi provoacă insomnii. Ce, mie nu îmi provocau insomnii Albania şi Belarusul când jucam cu ele? Aşa se întâmplă şi cu antrenorii celor trei mari echipe. E normal să se teamă de România. Nu suntem o echipă oarecare. Nu ştiu dacă este un atu pentru noi că suntem priviţi ca out-sideri. Atuul nostru este valoarea“, a adăugat selecţionerul. Tricolorii vor debuta la CE pe 9 iunie, împotriva Franţei, într-un meci care se va disputa la Zurich.   
Piţurcă a anunţat ieri şi „stranierii“ convocaţi pentru amicalul cu Israel, programat pe 6 februarie, la Tel Aviv. Aceştia sunt Contra (Getafe), Ogăraru (Ajax), Tamaş (Auxerre), Raţ (Şahtior), Chivu (Inter), Codrea (Siena), Fl. Petre (ŢSKA Sofia), Cociş (Lokomotiv Moscova), Mutu (Fiorentina), Marica (VfB Stuttgart) şi D. Niculae (Auxerre). Fotbaliştii convocaţi din campionatul intern vor fi stabiliţi în săptămâna premergătoare partidei, în cărţi fiind şi atacantul Ştiinţei, Florin Costea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS