18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMarius Niculae s-a îndrăgostit de Scoţia

Marius Niculae s-a îndrăgostit de Scoţia

„Săgeată“ a dezvăluit că nu şi-a făcut prea multe griji în perioada în care nu reuşea să marcheze, deoarece antrenorul şi suporterii l-au susţinut necondiţionat.

Marius Niculae, atacantul român al echipei scoţiene Inverness, a intrat în atenţia presei britanice datorită evoluţiilor bune pe care le-a avut în ultima vreme. Desemnat jucătorul lunii decembrie în campionatul Scoţiei, „Săgeată“ a dezvăluit că nu şi-a făcut prea multe griji în perioada în care nu reuşea să marcheze pentru Inverness. „Nu m-am îngrijorat pentru că munceam mult şi managerul avea încredere în mine. De fiecare dată îmi spunea că vor veni şi golurile. Am fost surprins că am fost desemnat jucătorul lunii. Trebuie să le mulţumesc suporterilor pentru asta, au avut încredere în mine, m-au apreciat chiar şi când nu jucam chiar atât de bine şi nu reuşeam să înscriu“, a punctat atacantul român.

Las o impresie mai bună decât Cheeky Girls!

După transferul la Inverness, Marius Niculae a avut probleme cu obţinerea permisului de muncă din cauză că nu îndeplinea criteriul privind un număr minim de apariţii în echipa naţională în anul precedent. „Săgeată“ a obţinut dreptul de muncă în Scoţia după ce mii de suporteri ai echipei Inverness au semnat o petiţie în acest sens. Internaţionalul român nu este deranjat că, în ciuda aderării la Uniunea Europeană, compatrioţii săi nu beneficiază de aceleaşi drepturi de liberă circulaţie de care s-au bucurat cetăţenii celorlalte ţări comunitare. Marius Niculae susţine că lasă o impresie mai bună în Marea Britanie decât cântăreţele de la Cheeky Girls, stabilite în această ţară. „Regulile sunt reguli şi nu sunt făcute de Scoţia. Poate ele diferă pentru România şi Bulgaria deoarece lumea se teme că ar putea veni aici foarte mulţi din aceste ţări, la fel ca din Polonia. Nu sunt prea mulţi români în Marea Britanie. Sunt cele de la Cheeky Girls, dar eu las o impresie mai bună, nu?“, a spus Niculae.

În Scoţia, oamenii sunt calzi

Marius Niculae a explicat şi de ce a ales Inverness, cu toate că mai avea oferte de la Steaua Roşie Belgrad, Bursaspor şi Dinamo Bucureşti. „Eram sigur că este cea mai bună oportunitate pentru a ajunge la Euro 2008, pentru că oamenii au auzit de campionatul Scoţiei datorită celor de la Celtic şi Rangers. Este un campionat dur, dar cred că mentalitatea aici este mai sănătoasă decât la echipele din est. Dacă te uiţi la televizor, vezi că suporterii cei mai răi sunt din est. Auzi de rasism la Steaua Roşie, iar la Partizan suporterii îl bat pe antrenor. La fel se întâmplă şi în Turcia. În Scoţia, oamenii sunt calzi. Aici contezi ca om. Oameni pe care nu-i cunoşti îşi pun braţul în jurul tău, stau de vorbă cu tine şi îţi zâmbesc. Îmi place să cunosc oameni noi, locuri noi, culturi noi şi un fotbal diferit“, a spus internaţionalul român, care a fost integralist în meciul pe care Inverness l-a pierdut, duminică, pe teren propriu, cu 1-0, în faţa formaţiei Glasgow Rangers. În clasament, Inverness ocupă locul şapte, cu 31 de puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU