10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Tir răsturnat pe Drumul European 70

Un tir înmatriculat în Bulgaria, care transporta materiale de construcţie şi cherestea de la Timişoara la Vidin, s-a răsturnat în noaptea de sâmbătă spre duminică în Mehedinţi, pe Drumul European 70. Accidentul a avut loc la ieşire din comuna Şimian, într-o zonă cu patru benzi de mers.

Martorii susţin că autotrenul a derapat, iar şoferul bulgar a avut noroc că a scăpat nevătămat.

„Roţile cabinei tirului au intrat în canalul de colectare a apei, iar acesta s-a răsturnat în partea dreaptă. Şoferul a fost aruncat din cabină prin uşa deschisă din cauza impactului, dar nu s-a lovit deloc. A avut noroc“, a spus Dorel Mitofan, martor al accidentului.

Cheresteaua şi materialele de construcţie s-au împrăştiat pe câmp, iar remorca tirului a fost distrusă. Poliţia Rutieră a deschis o anchetă. Din primele verificări se pare că accidentul s-a produs din cauza poleiului.

Alin Ghiciulescu

 

Mai multe cereri pentru obţinerea paşapoartelor

Potrivit şefului Serviciului Paşapoarte Gorj, Marcel Lungu, în ultima perioadă a crescut considerabil numărul cererilor pentru obţinerea paşapoartelor. „Avem între 30 şi 40 de cereri înregistrate pe zi în această perioadă, ceea ce înseamnă destul de mult faţă de alte luni ale anului, când sunt mai puţine. În perioada următoare, în situaţia în care solicitările vor fi şi mai multe, vom prelungi programul de lucru, astfel încât să putem onora toate cererile în timp util“, a subliniat Marcel Lungu.

Acesta a mai dezvăluit că sunt şi situaţii în care solicitanţii au uitat să-şi ridice paşaportul solicitat. Până în prezent sunt 172 de paşapoarte care ar fi trebuit ridicate de foarte mult timp. „Avem din anul 2002 trei paşapoarte care nu au fost ridicate. Acestea au şi expirat, motiv pentru care au fost anulate.

În anul următor sunt opt paşapoarte care îşi aşteaptă proprietarii, iar din anul 2004 sunt 24 de acte care nu au fost ridicate. Cele mai multe paşapoarte neridicate sunt înregistrate în acest an, 61, iar din anul 2006 sunt 39 de paşapoarte în aceeaşi situaţie“, a spus Marcel Lungu.

Mihaela Floroiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU