20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportÎngheţaţi în mediocritate

Îngheţaţi în mediocritate

Oţelul Galaţi – Pandurii 3-1
Stadion
„Oţelul“, spectatori: 1.000.
Au marcat: E. Jula ’4-p, ’51, Paraschiv ’39 / Djakpa ’29-p.
Oţelul: Gribauskas – Sârghi (’67, Elek), Sg. Costin, Jelev, Semeghin – Szekely, Brujan (’54, Ad. Ionescu), Paraschiv, S. Ilie (’46, Labukas) – D. Stan, E. Jula. Antrenor: Petre Grigoraş.
Pandurii: Bălăeţ – Popete, Rusu, Chibulcutean, Djakpa – Jackson (’79, Vătavu), Vancea, Fl. Stângă, D. Orac (’58, Vintilescu) – I. Iordache, Stromajer (’83, Al. Piţurcă). Antrenor: Gabi Zahiu.
Cartonaşe galbene: Jackson, Popete.
Cartonaşe roşii: I. Iordache ‘4, Djakpa ’60.
Au arbitrat: T. Crăciunescu – N. Marodin, R. Ghinguleac.

Echipa Pandurii Târgu Jiu a încheiat anul fotbalistic dezamăgitor, cu o nouă înfrângere, bilanţul de 14 jocuri consecutive fără victorie reprezentând un nou record negativ la nivelul Ligii I.

Nici măcar prezenţa noului antrenor, Gabi Zahiu, pe banca tehnică nu a produs şocul mult aşteptat, gruparea gorjeană intrând în vacanţă pe loc retrogradabil, cu şanse şi mai scăzute de redresare. Pe un teren îngheţat, acoperit de zăpadă, cu surprizele Jackson şi Orac pe benzi, care aveau sarcina să blocheze „maşinile“ de centrări Semeghin şi Szekely, şi cu Iordache avansat lângă Stromajer, Zahiu avea să-şi vadă (re)debutul la Pandurii compromis încă din start. După trei minute de la primul fluier al partidei, Iordache l-a faultat pe D. Stan în postura de ultim apărător şi centralul Crăciunescu a dictat măsura capitală, penalti şi eliminare. Jula a transformat fără probleme şi meciul părea jucat.
Arbitrul Crăciunescu, care avea să fie unul dintre actorii principali ai meciului, a tratat cu bunăvoinţă gestul lui Semeghin, care l-a luat de gât pe Jackson cu ambele mâini, în loc să echilibreze numeric partida (’10). Pe fondul dominării gazdelor, Szekely a fost aproape de gol, însă mingea şutată din interiorul careului la colţul lung a trecut pe lângă poartă.
Chiar şi cu un om mai puţin pe teren, pandurii au găsit puterea să egaleze la o fază care nu anunţa nimic. Jelev l-a busculat pe Stromajer în careul propriu şi arbitrul a arătat punctul cu var. Djakpa a şutat imparabil şi a readus speranţele unei remize în tabăra oltenilor. Oţelul şi-a reluat ofensiva şi Paraschiv a nimerit bara, de la zece metri (’34). Insistenţa gazdelor a dat roade câteva minute mai târziu, când Szekely l-a găsit pe acelaşi Paraschiv cu o minge în centrul careului, iar acesta a finalizat simplu, la colţul lung (’39).

Gorjenii, în opt jucători de câmp

După două şanse ratate în debutul actului secund prin Paraschiv şi Jula, Semeghin l-a impresionat pe Crăciunescu cu o cădere teatrală în careu şi „fluieraşul“ a acordat al doilea penalti gazdelor. Jula a schimbat colţul, Bălăeţ a respins, însă acelaşi Jula a urmărit şi a trimis în vinclu (’51). Zahiu a renunţat la defensiva inutilă, introducând al doilea vârf lângă Stromajer, însă iniţiativa sa nu a avut finalitatea dorită. Djakpa, excesiv de nervos în ultimele etape, a intrat dur la Sârghi şi Crăciunescu l-a trimis la cabine mai devreme (’60).
Cu doi jucători mai puţin pe teren, pandurii s-au limitat să urmărească mingea cu privirea, gălăţenii mulţumindu-se să paseze de-a latul terenului. Formaţia Pandurii a încheiat cel mai slab tur din istoria participării în Liga I.
Antrenorul Gabi Zahiu şi-a acuzat elevii că nu au tratat meciul cu seriozitate, fiind cu gândul la vacanţă. „A fost un meci pierdut încă din start. Când începi cu un asemenea handicap în faţa Oţelului, este foarte greu să revii. Noi am reuşit să egalăm poate împotriva cursului jocului, dar nu am putut să ţinem prea mult de acest rezultat. Cred că ambele eliminări au fost juste, contest doar al doilea penalti acordat Oţelului. Le reproşez jucătorilor mei o prea mare relaxare, cred că sunt în vacanţă cam de mult timp“, a spus Zahiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII