12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAu terminat cu o înfrângere

Au terminat cu o înfrângere

Echipa lui Lăcătuş a încheiat campania europeană dezastruoasă din acest an cu un eşec, 1-2, la Londra, cu Arsenal. „Tunarii“ au folosit mai multe rezerve şi nu au forţat.

Steaua a pierdut şi ultimul meci în actuala ediţie a Ligii Campionilor, cu 2-1, pe terenul formaţiei Arsenal Londra, în Grupa H a competiţiei. Cu acelaşi scor, gruparea din Ghencea fusese învinsă şi în precedentele două meciuri jucate în deplasare, la Praga şi Sevilla. Diaby (‘8) şi Bendtner (’42) au punctat pentru Arsenal, în timp ce golul bucureştenilor a fost înscris de Zaharia (’68).
Partida de pe „Emirates“ nu avea miză decât pentru gazde, care sperau să ocupe locul întâi în grupă, singurul obiectiv pentru Steaua fiind, eventual, să nu se facă de râs. Până la urmă, formaţia lui Marius Lăcătuş s-a descurcat onorabil, deşi a rămas cu un singur punct în Liga Campionilor.
Antrenorul gazdelor, Arsene Wenger, a trimis în teren o echipă alcătuită din multe rezerve, din unsprezecele de start lipsind jucători precum Adebayor, Rosicky, Hleb, Eboue sau Toure. Cu toate acestea, englezii au avut un început de meci impresionant, tânărul Walcott ratând două ocazii mari de gol. Inevitabilul s-a produs în minutul 8, când Sagna i-a pasat excelent lui Diaby în faţa porţii, iar acesta a şutat la colţul lung, fără speranţe pentru Zapata. Englezii nu s-au oprit aici, în minutul 28, cel mai bun jucător al gazdelor, Walcott, fiind aproape de 2-0, dar şutul său în diagonală a ocolit ţinta. Arsenal şi-a majorat totuşi avantajul în minutul 42, când Bendtner a finalizat o acţiune pornită de la Van Persie.

Zaharia a marcat golul de onoare

În primul sfert de oră al reprizei secunde, tot Arsenal a fost la conducerea jocului şi şi-a creat prima ocazie de gol în minutul 52, când Zapata a fost nevoit să iasă la 20 de metri de poartă pentru a respinge din faţa lui Bendtner. Treptat, „tunarii“ au redus turaţia motoarelor, iar Steaua a câştigat teren la mijloc. Lăcătuş a făcut o mutare inspirată în minutul 65, introducându-l pe Dorel Zaharia, în locul lui Neaga, şters până în acel moment. Trei minute mai târziu, atacantul adus în vară de la Bistriţa a reuşit să marcheze cu capul golul Stelei, după o centrare a lui Lovin. Zaharia şi-a mai trecut astfel în palmares un gol împotriva unei formaţii de clasă, după reuşita în faţa lui Atletico Madrid la un meci jucat la Bistriţa, în Cupa Intertoto. La următoarea fază, Steaua putea să dea lovitura, dar Gallas a respins centrarea lui Surdu, care se îndrepta spre Badea, liber în faţa porţii. În minutul 85, Ovidiu Petre a fost şi el aproape de gol, cu un şut din afara careului. În schimb, Walcott şi Eduardo l-au remarcat din nou pe Zapata, care a evitat o înfrângere la două goluri diferenţă.
Steaua îşi încheie parcursul în Liga Campionilor cu un singur punct şi ratează participarea şi în şaisprezecimile Cupei UEFA.
Arsenal s-a calificat în cele din urmă în optimile celei mai importante competiţii europene de pe locul al doilea, pentru că Sevilla s-a impus cu 3-0 la Praga şi a terminat pe prima poziţie în grupă. 

Grupa H
Arsenal – Steaua 2-1

Stadion „Emirates“, spectatori: 66.000.
Au marcat: Diaby (‘8), Bendtner (’42) / Zaharia (’68)
Arsenal: Lehmann – Diaby (Eboue ’70), Sagna (Diarra ’70), Senderos, Gallas, – Van Persie (Eduardo ’65), Denilson, Song, Bendtner – Traore, Walcott. Antrenor: Arsene Wenger.
Steaua: Zapata – Emeghara, Goian, Neşu, Rada – Ov. Petre, Lovin, Neaga (Zaharia ’65), Cristocea (Surdu ’57), Dică, Badea (Golanski ’81). Antrenor: Marius Lăcătuş.
A arbitrat: Yuri Baskakov (Rusia).
Cartonaşe galbene: Bendtner / Neaga. 

Rezultatele înregistrate în Liga Campionilor 

Grupa E: Barcelona – VfB Stuttgart 3-1, Rangers – Lyon 0-3. Clasament: 1. Barcelona 14 puncte; 2. Olympique Lyon 10; 3. Rangers 7; 4. VfB Stuttgart 3. Grupa F: AS Roma – Manchester United 1-1, Sporting Lisabona – Dinamo Kiev 3-0. Clasament: 1. Manchester 16 puncte; 2. AS Roma 11; 3. Sporting 7; 4. Dinamo Kiev 0. Grupa G: Fenerbahce – ŢSKA Moscova 3-1, PSV Eindhoven – Inter Milano 0-1. Clasament: 1. Inter 15 puncte; 2. Fenerbahce 11; 3. PSV 7; 4. ŢSKA Moscova 1. Grupa H: Slavia – Sevilla 0-3, Arsenal – Steaua 2-1. Clasament: 1. Sevilla 15 puncte; 2. Arsenal 13; 3. Slavia 5; 4. Steaua 1. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII