14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlonso pune presiune pe conducătorii McLaren

Alonso pune presiune pe conducătorii McLaren

Dacă în weekend Alonso a insinuat că McLaren îl favorizează pe Hamilton, spaniolul a declarat acum că se aşteaptă ca echipa să ofere egalitate celor doi coechipieri.

Pilotul iberic Fernando Alonso a afirmat cu tărie că anglo-germanii preferă ca Lewis Hamilton să devină campion mondial în acest sezon, care mai programează o singură etapă, în Brazilia, dar s-a liniştit la doar câteva zile. Alonso a revenit asupra spuselor sale, punctând faptul că pe circuit conducătorii echipei McLaren sunt corecţi.
„Sunt sigur că va exista egalitate. E una ceea ce simt despre mine, ceea ce spun despre mine, dar ceea ce fac pe circuit este diferit, iar de obicei au avut două maşini identice pe pistă, capabile să lupte pentru victorie. Şi asta cred că se va întâmpla în Brazilia, aşa că totul depinde numai de mine. Ne vor acorda amândurora acelaşi tratament. Cred că trebuie să clarific acest aspect. În această privinţă, nu e nici o problemă, dar ştim cu toţii că niciodată nu vor avea sentimente bune pentru mine. Sper ca ambele maşini să fie la fel şi să avem o sesiune de calificări bună, iar ceea ce s-a întâmplat aici să rămână o coincidenţă. Lupt pentru pole-position în Brazilia. Dacă nu eşti în pole-position sau pe prima linie a grilei de start, atunci aproape că s-a terminat“, a spus pilotul spaniol. „N-am spus nimic neadevărat. Echipa a spus multe lucruri urâte despre mine, mai ales de la Spa încoace, aşa că relaţia nu s-a schimbat mult. Ron Dennis a fost primul care a spus că nu mai vorbeşte cu mine şi alte astfel de lucruri. Din acel moment am înţeles că nu-mi va fi uşor în campionat“, a spus Alonso, atacându-l din nou pe boss-ul de la McLaren.

Wurz şi-a anunţat retragerea din Marele Circ

Austriacul Alexander Wurz şi-a anunţat retragerea din Formula 1 la începutul acestei săptămâni, afirmând că Marele Premiu al Chinei de duminica trecută a fost ultima sa apariţie pe pistă.
„Vreau să-mi anunţ retragerea din Formula 1 şi să mulţumesc atât familiei, cât şi fanilor, la fel ca şi jurnaliştilor sau sponsorilor“, a spus pilotul de 33 de ani. „Să concurez în acest sezon a reprezentat o adevărată plăcere pentru mine, mai ales în Canada, unde am reuşit un podium, sau în alte câteva curse. Vreau să mulţumesc echipei că mi-a acceptat decizia şi să îi urez tot binele din lume“, a spus Alexander Wurz, care a debutat în Marele Premiu al Canadei din 1997, iar în ultimii ani a activat ca pilot de teste pentru echipa McLaren-Mercedes, pentru ca în 2007 să primească un post de titular la Williams.
În condiţiile în care Wurz a anunţat că nu va mai „alerga“ în ultima etapă din Brazilia, pilotul japonez de teste Kazuki Nakajima va debuta într-un Grand Prix, acesta urmând să piloteze un sezon complet în 2008.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS