17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVâlcenii au revenit cu picioarele pe pământ

Vâlcenii au revenit cu picioarele pe pământ

Jiul Petroşani – CSM Vâlcea 2-0
Stadion
„Jiul“, spectatori: 1.200.
Au marcat: Apetri (’45), Mircea Gheorghe (’61).
Jiul: Olteanu – Matei (’46, Roiu), Bădoiu (’71, Răduţoiu), Dinu, V. Stancu – M. Gheorghe, Drăghici, Boboc, Câmpeanu (’82, Tismăreanu) – Pintilii, Apetri. Antrenor: Gheorghe Poenaru.
CSM: Mindileac – Stanca, Vişa, Chirciu, Lungan (’63, Robson) – Melcea, Ekwalla, Cercel, Sg. Popescu (’43, Onofrei) – Vlăduţi, Vidakovic (’76, Boroiban). Antrenor: Marian Bondrea.
Au arbitrat: C. Danşa – I. Onicaş, N. Megheşan.

Înfrângerea contra Jiului a mai scăzut din entuziasmul vâlcenilor şi acum nimeni nu mai vorbeşte de promovare. 

CSM Vâlcea s-a dus la Petroşani ca mielul la tăiat. Vâlcenii au început partida ultradefensiv, sperând că vor da lovitura pe contraatac prin cele două vârfuri, Vidakovic şi Vlăduţi. Strategia lui Marian Bondrea a funcţionat aproape o repriză, iar Mindileac a avut de lucru numai la ocaziile lui Bădoiu, care a şutat peste poartă de la 16 m, şi Boboc, acesta trimiţând cu capul din interiorul careului. Cu puţin noroc, oltenii puteau intra la cabine în avantaj, dar Sergiu Popescu s-a pripit şi a trimis slab din interiorul careului din poziţie ideală. În prelungirile primei reprize, când centralul Danşa se pregătea să fluiere finalul, Vidakovic a trimis slab spre Mindileac de la centrul terenului, portarul vâlcean a luftat şi Apetri a lobat perfect pentru 1-0. Vâlcenii au început mai bine partea a doua a întâlnirii, au încercat să împingă jocul spre careul advers şi să egaleze rapid. În minutul 58, minerii au avut noroc şi Olteanu a scos şutul puternic al lui Melcea de la marginea careului. În loc de 1-1, avea să fie 2-0, Mircea Gheorghe reuşind un gol de generic după ce a trimis mingea în vinclu cu un şut din marginea careului mare. Marian Bondrea a riscat pe final şi a aruncat în luptă doi atacanţi, Robson şi Boroiban, dar tabela de marcaj nu s-a mai modificat. CSM a căzut pe poziţia a treia a clasamentului şi sâmbătă va evolua pe teren propriu cu Unirea Alba Iulia.

„Au fost mai buni“

Marian Bondrea recunoaşte fair-play că duminică Jiul a fost echipa mai bună: „Nu sunt supărat pe băieţi, au respectat sarcinile pe care le-am dat. Jiul a fost mai bună, este o formaţie mai puternică decât noi. Am încercat să scoatem un rezultat bun, dar nu s-a putut. Nu e o tragedie, o luăm de la capăt“.
Directorul general al grupării din Zăvoi, Florin Verigeanu, a făcut noi calcule cu privire la promovare: „FC Argeş şi Jiul sunt principalele candidate la accederea în Liga I. Apoi vin cu şanse Vâlcea şi Gaz Metan. La Petroşani ne-am bătut singuri, puteam veni măcar cu un punct“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS