14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Salvatorul Luţu

Universitatea – Dacia Mioveni 1-0
Stadion „Ion Oblemenco“, spectatori: 2.500.
A marcat: Luţu ’62.
Universitatea: Bornescu – Ciucă, Stoica, Mitchell – Dănănae, Gărgălie (’77, Săceanu), A. Ionescu, Rose (’70, Velcovici) – Fl. Costea, Tănasă, Wobay (’52, Luţu). Antrenor: Daniel Mogoşanu.
Dacia: Stanca – Hapaină, Olteanu, Daouda, V. Jula (’66, Costescu) – A. Neagoe (’59, Trofin), Murgan (’62, Cl. Ionescu), Balauru, R. Neagoe – Cr. Bratu, Vladu. Antrenor: Florin Marin.
Cartonaşe galbene: Tănasă, Ciucă / V. Jula.
Au arbitrat: Sorin Corpodean – Sorin Caia, Eduard Crângaşu.

Universitatea Craiova a fost salvată de la dezastru de veteranul echipei, care a reuşit să înscrie cu o execuţie de generic.

O cruce mare încheiată pe reverul sacoului, urmată de gestul, devenit automatism, de aranjare a ochelarilor. Imagini cu Adrian Mititelu care au prefigurat partida. Rămas în pană de idei, finanţatorul Ştiinţei era convins că echipa, care traversează o perioadă nefastă, avea nevoie şi de ajutor divin pentru a putea să vadă, în sfârşit, o victorie.
Universitatea a început în aceeaşi formulă ca la meciul de cupă de la Târgu Jiu, cu o singură excepţie. Florin Costea a revenit în primul unsprezece, fiind lăsat pe dinafară australianul Michael Baird, o mişcare aşteptată de foarte mult timp.

Tănasă, ironizat

Jocul Ştiinţei din prima repriză nu a fost însă departe de evoluţiile cu care ne-au obişnuit alb-albaştrii la ultimele partide. Previzibil, prea puţin combinativ şi cu execuţii slabe la finalizare. Cam asta au arătat craiovenii în prima parte a jocului, în timp ce echipa lui Florin Marin a preferat să închidă jocul, lăsând impresia că s-ar mulţumi şi cu un rezultat de egalitate. Singurul şut pe poarta lui Bornescu a fost trimis de Murgan, în minutul 38.
Craiovenii, care au dominat, au încercat să-l surprindă pe Stanca mai mult prin şuturi de la distanţă. Wobay (’14) a executat telefonat o lovitură liberă de la 18 m, iar două minute mai târziu, Gărgălie şi-a încercat norocul cu un şut de la aproape 30 m. În minutul 27, Rose a încercat o execuţie pretenţioasă pentru el, voleu din unghi, mingea trecând la distanţă de poartă.
Totuşi, Ştiinţa putea să puncteze, Tănasă şi Costea ratând două ocazii bune de a marca. În minutul 30, ex-piteşteanul a pătruns în careu şi a şutat din poziţie bună mult peste poartă, fiind luat peste picior chiar de galeria Daciei, care l-a întrebat: „Tănasă, vrei să-i retrogradezi şi pe craioveni?“. Cea mai mare ocazie de gol a primei reprize i-a parţinut însă lui Florin Costea, care, scăpat singur cu Daouda, l-a driblat pe ivorian, iar apoi, din poziţie aproape centrală, a şutat din interiorul careului mare în braţele portarului Stanca.

Luţu – vioara întâi

Repriza a doua a început tot cu oltenii la timonă, mult mai motivaţi şi mai insistenţi. Ratarea lui Costea (’56), şut din trei-patru metri peste poartă, şi a lui Tănasă (’57), bară din opt metri, i-au făcut pe suporteri să se întrebe dacă nu cumva, în loc de psiholog, alb-albaştrii ar trebui duşi la biserică. Suferinţa asistenţei a fost curmată însă de veteranul Ştiinţei, Ionuţ Luţu. Introdus după timpul de odihnă, „Hagi-Luţu“ ne-a amintit de vremurile în care era vioara întâi la Craiova. În minutul 62, a înşirat pe drum trei adversari şi a găsit din unghi vinclul porţii argeşene, spre bucuria fanilor olteni şi a patronului Mititelu, a cărui rugă a fost ascultată, după opt înfrângeri consecutive. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

53 COMENTARII