5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPantera a cucerit Europa

Pantera a cucerit Europa

Olteanul şi-a învins adversarul chiar la el acasă, mult mai clar decât o arată scorurile date de arbitri. Noul deţinător al centurii europene la categoria cocoş a boxat cu numele Gazetei de Sud pe spate.

Pugilistul craiovean Sorin „Pantera“ Tănasie, de 27 de ani, a câştigat vineri seară titlul european la profesionişti la categoria cocoş (53,525 kg), după ce a trecut de spaniolul Karim Quibir Lopez, de 31 de ani, într-o gală disputată la Valencia. Lupta, ce a durat 12 runde, a fost extrem de solicitantă, cei doi sportivi oferind un adevărat spectacol, în ciuda pronosticurilor care duceau cu gândul la o partidă tacticizată şi de uzură. Asistat în colţ de maestrul Vasile Fîntînă, Sorin a început tare meciul, alternând loviturile precise cu mişcări rapide de picioare, şi a avut un avantaj consistent după primele şase runde.
Abia din runda a opta înfruntarea s-a mai echilibrat, spaniolul ieşind la atac. Finalul a fost incendiar, iar în runda a 12-a „Pantera“ a punctat decisiv. Cei trei arbitri au dat următoarele scoruri: 116-114, 114-114, 115-114. Tănasie a ajuns la a 14-a victorie la profesionişti, fiind neînvins, în timp ce Quibir Lopez a suferit prima înfrângere din 32 de partide.

„Gazeta de Sud mi-a purtat noroc“

Noul campion european la categoria cocoş a vorbit ieri despre momentele trăite în timpul meciului de la Valencia, dar şi după. „Aveam mare încredere în mine, pentru că ştiam că este meciul vieţii mele. Toate reprizele au fost grele, am dat jos peste trei kilograme. Nu m-a surprins spaniolul la început, pentru că ştiam că nu atacă. În ultima rundă am vrut să ridic sala în picioare şi am reuşit. Încă nu am avut timp să realizez performanţa obţinută. După meci am mers la hotel, am dormit cu centura la capul patului, iar dimineaţa am plecat cu avionul spre România. Am avut parte de o primire foarte emoţionantă din partea prietenilor mei, atât la aeroport, cât şi seara, când am ajuns la Craiova. Mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mine – maestrul Vasile Fîntînă, managerul Fănel Trandafir, prietenii şi presa. Am boxat cu Gazeta de Sud pe spate şi mi-a purtat noroc“, a spus noua stea a boxului profesionist din România.

„În runda a 12-a l-a rupt cu bătaia pe spaniol“

Pugilistul craiovean, care mai deţine un titlu de campion mondial la juniori, se gândeşte la viitor: „De acum începe greul. Dar şi răsplata. După o săptămână de pauză îmi voi relua antrenamentele, pentru că la sfârşitul lunii noiembrie am şanse să boxez pentru o nouă centură“.
Vasile Fîntînă, antrenorul care l-a pregătit pe Sorin, era foarte bucuros: „Am o satisfacţie deplină datorită comportamentului lui Sorin. Meritele îi aparţin în totalitate. Şi-a dăruit viaţa pe ring. S-a «tras» rău ca spaniolul să rămână cu titlul. Dacă în repriza a 12-a Sorin nu juca fotbal cu el, să-l rupă cu bătaia, dădea şi al doilea arbitru remiză şi Karim rămânea cu centura“.
Managerul lui Tănasie, Fănel Trandafir, a spus că această centură europeană obţinută de „Pantera“ este cu atât mai importantă pentru România, cu cât sportivul s-a pregătit pentru meci în România. „Doroftei şi Leu s-au antrenat în străinătate când au luptat pentru titlurile mondiale. Sorin a rămas în România şi cu ajutorul antrenorului a făcut o pregătire foarte bună. Mă bucur că am reuşit să le aducem o bucurie românilor, oltenilor. Acum urmează lupta pentru titlul intercontinental, apoi un meci pentru unificarea centurilor“.
Tănasie a adus centura europeană în România după 68 de ani, în 1939 Lucian Popescu cucerind acelaşi titlu.

Pârvu a pierdut

Tot în cadrul galei de la Valencia, organizată de Federaţia Română de Box, au mai boxat cinci români. Craioveanul Cosmin Pârvu, aflat la al doilea meci la profesionişti, a fost învins prin KO de spaniolul Sento Martinez, originar din Valencia, Viorel Simion l-a bătut pe Euclides Espitia (Spania) prin KO tehnic, în runda a treia, Lucian Bot s-a impus în faţa lui Nuno da Silva (Portugalia) prin KO, în prima rundă, Corina Cârlescu a învins-o pe Marta Branos Rumbo (Spania), prin KO, în runda a doua, iar Eugen Stan a pierdut în faţa lui Pedro Verdu Pena (Venezuela).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII