19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSchalke, de la egal la egal cu Bayern

Schalke, de la egal la egal cu Bayern

Singura echipă care în actuala ediţie a Bundesligii a demonstrat că poate juca de la egal la egal cu Bayern München, atunci când prinde o zi bună, este Schalke 04. Echipa din Gelsenkirchen a reuşit să obţină un egal pe terenul bavarezilor, partida dintre cele două echipe încheindu-se cu scorul de 1-1. Oaspeţii au deschis scorul prin atacantul croat Ivan Rakitic, în minutul 35, şi au intrat în avantaj la cabine. În repriza secundă, Bayern a egalat destul de repede, prin Klose (’54), dar până la finalul întâlnirii nu a mai reuşit să întoarcă rezultatul. În plus, cele mai clare ocazii de gol şi le-au creat oaspeţii, care l-au pus de câteva ori la grea încercare pe portarul Oliver Kahn.

În ciuda faptului că a remizat pe „Allianz Arena“, Bayern rămâne lideră, cu 11 puncte, şi este urmată în clasament de două echipe cu câte zece puncte, Arminia Bielefeld şi Eintracht Frankfurt. Prima a învins clar, cu 4-2, pe Hansa Rostock, iar cea de-a doua s-a impus mai greu, cu 2-1, în faţa lui SV Hamburg, printr-un gol marcat în minutul 87.

 

Adversara Rapidului nu se regăseşte

 

FC Nürnberg, viitoarea adversară a Rapidului în primul tur al Cupei UEFA, şi-a continuat parcursul slab început o dată cu startul în noul sezon. Echipa antrenată de Hans Meyer a remizat pe teren propriu, scor 2-2 cu Hanovra. Pe „Frankenstadion“, oaspeţii au condus cu 2-0 la pauză, graţie „dublei“ lui Hanke (’12, ’39), iar Nürnberg a redus din diferenţa de pe tabelă în minutul 60, când a marcat Misimovic. În minutul 89, mijlocaşul Mintal a marcat pentru 2-2, în acel moment oaspeţii fiind în inferioritate numerică după eliminarea lui Schulz (83). După cinci etape, FC Nurnberg are numai cinci puncte şi ocupă locul al 15-lea în clasament.

Altă echipă ce surprinde prin parcursul slab din acest sezon este Energie Cottbus, care anul trecut, cu Vlad Munteanu şi Sergiu Radu în lot, era mai tot timpul în prima jumătate a clasamentului. Cottbus a pierdut cu 3-0 confruntarea de la Stuttgart şi se anunţă candidată la retrogradare, ocupând locul al 17-lea cu numai două puncte.

Rezultatele etapei a cincea a Bundesligii

Arminia Bielefeld – Hansa Rostock 4-2, Bayer Leverkusen – Bochum 2-0, Bayern München – Schalke 04 1-1, Borussia Dortmund – Werder Bremen 3-0, Eintracht Frankfurt – Hamburg 2-1, Nürnberg -Hannover 96 2-2, Stuttgart – Energie Cottbus 3-0. Aseară s-au jucat meciurile: Duisburg – Hertha Berlin, Wolfsburg – Karlsruhe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS