19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHănescu a pierdut finala

Hănescu a pierdut finala

Tenismanul Victor Hănescu (foto) a ratat aseară şansa de a deveni primul român care câştigă trofeul la turneul ATP de 416.000 de dolari organizat în Capitală la Arenele BNR. După ce a ajuns, în premieră, într-o finală din circuitul prefesionist, Hănescu nu a putut să-i facă faţă francezului Gilles Simon, numărul 31 în clasamentul ATP Race 2007. Jucătorul de 23 de ani s-a impus în trei seturi, 4-6, 6-3, 6-2, devenind al doilea francez din istoria competiţiei care se impune la BCR Open, după Florent Serra, câştigătorul din 2005. Tenismanul român, revenit după o lungă perioadă în care a fost accidentat, a reuşit să facă un turneu foarte bun pe zgura de la Bucureşti, depăşind jucători bine clasaţi precum spaniolul Albert Montanes, italianul Potito Starace sau francezul Gael Monfils.
Hănescu a făcut un prim set foarte bun în finală, dar a capotat în următoarele două, când Gilles Simon a reuşit de fiecare dată să facă breck după ce a condus cu 2-1, ajungând apoi la 4-1, scor pe care bucureşteanul nu a putut să-l mai întoarcă. Victor s-a ales însă cu un cec în valoare de 30.000 de euro şi 120 de puncte ATP, dar şi cu un moral bun înainte de confruntarea cu Japonia din Cupa Davis. De altfel, românul a şi plecat spre Ţara Soarelui Răsare pentru a se alătura lui Andrei Pavel şi compania.
„A fost un meci greu, am jucat destul de bine în primul set, dar Simon s-a mişcat bine şi m-a dominat în următoarele două. Joacă foarte razant, lucru care m-a incomodat mult. Mi-am pierdut şi încrederea şi nu mi s-a mai legat nimic. Îmi pare rău că nu am câştigat turneul, dar sper să-mi iau revanşa data viitoare“, a spus la final Victor Hănescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS