19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMcLaren nu a scăpat de acuzaţii

McLaren nu a scăpat de acuzaţii

Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) susţine că a primit noi dovezi referitoare la cazul de spionaj dintre echipele McLaren-Mercedes şi Ferrari, reprezentanţii echipei patronate de Ron Dennis fiind convocaţi pentru şedinţa Consiliului Mondial al forului, programată pe 13 septembrie în locul Comisiei de Apel. Reprezentanţii FIA au anunţat, prin intermediul unui comunicat, că şedinţa Comisiei de Apel programată în urmă cu două zile, în care urma să se analizeze acest caz, a fost anulată, urmând să aibă loc o nouă şedinţă a Consiliului Mondial al forului internaţional, la Paris.
Curtea de Apel a FIA trebuia să examineze apelul formulat de preşedintele FIA, Max Mosley, la decizia Consiliului Mondial prin care nu a sancţionat echipa McLaren în cazul de spionaj vizând Ferrari.
La şedinţa care a fost în cele din urmă anulată, fuseseră invitaţi să participe şi oficialii echipei McLaren-Mercedes, ocupanta primului loc în clasamentul mondial al constructorilor.

Alonso, suspectat că a oferit dovezile

Cotidianul sportiv spaniol AS a scris vineri că pilotul spaniol Fernando Alonso a oferit Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA) dovezile care ar putea condamna echipa sa, McLaren-Mercedes, la pierderea tuturor punctelor acumulate în CM de Formula 1, în cazul de spionaj cu Ferrari.
FIA i-ar fi cerut driverului spaniol să ofere toate informaţiile pe care le deţine, în caz contrar riscând retragerea licenţei de pilot. Sursa citată susţine că Alonso a trimis deja în urmă cu o săptămână, prin e-mail, informaţiile pe care le avea, şi din acest motiv FIA a decis să redeschidă cazul la şedinţa Consiliului Mondial al forului, de pe 13 septembrie.
O solicitare similară cu cea a lui Alonso a primit şi Pedro de la Rosa, pilot de teste la McLaren, dar şi britanicul Lewis Hamilton.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS