14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBulgarii visează frumos

Bulgarii visează frumos

Dimitar Penev merge cu echipa Bulgariei la Amsterdam numai pentru a câştiga, dar în acelaşi timp susţine că Olanda este una dintre cele mai bune echipe naţionale din lume.

Optimismul continuă să fie prezent în rândurile naţionalei Bulgariei. Proaspătul selecţioner al naţionalei Bulgariei, Dimitar Penev, care nu are la activ decât un meci amical (0-1 cu Ţara Galilor), a declarat ieri că echipa pe care o conduce nu se teme de Olanda, pe care vecinii de la sud de Dunăre o vor întâlni mâine seară, la Amsterdam. „S-a spus că un rezultat de egalitate în meciul de sâmbătă nu este un rezultat bun pentru noi. Eu vreau să câştigăm şi mergem acolo numai pentru a câştiga. Avem nevoie de puncte pentru a recupera în urma egalului cu Albania de la începutul anului“, a comentat selecţionerul, care a mai condus naţionala în timpul Campionatului Mondial din 1994 şi la Campionatul European din 1996. Ziariştii bulgari i-au amintit lui Penev de perioada de glorie a naţionalei din urmă cu 13 ani, când a ajuns în semifinalele Cupei Mondiale, însă selecţionerul susţine că nu se pot compara cele două generaţii. „Amintirile sunt frumoase, dar nu putem compara generaţiile. Aceste meciuri sunt în trecut. Dar nici acum nouă nu ne este frică de nici un adversar. Nu există nici o echipă invincibilă, îi respectăm, dar asta nu înseamnă că ne este frică de ei. Din contră, vom fi şi mai motivaţi“, a afirmat selecţionerul.

Bulgarii respectă Olanda

Cu toate că susţine că echipa sa poate învinge Olanda, Penev a afirmat că Bulgaria respectă totuşi echipa condusă de Van Basten, pe care o consideră una dintre cele mai bune echipe din lume. „Au unele dintre cele mai mari vedete din fotbalul mondial, care evoluează la cele mai importante cluburi din Europa. Pot forma o echipă foarte bună şi numai cu fotbaliştii din prima ligă olandeză“, a declarat fostul tehnician al formaţiei ŢSKA Sofia. Pe 7 octombrie 2006, cele două reprezentative s-au întâlnit la Sofia, partida încheindu-se la egalitate, 1-1. Au marcat atunci Martin Petrov (’12), pentru Bulgaria, şi Van Persie (’62) pentru Olanda. Meciul de pe stadionul „Amsterdam Arena“ se va disputa de la ora 21.30 (ora României) şi va fi transmis în direct de canalul Sport.ro. Înaintea acestei întâlniri, Bulgaria ocupă locul secund în Grupa G a preliminariilor pentru EURO 2008, cu 15 puncte acumulate după şapte partide, urmată de Olanda, cu 14 puncte după şase meciuri disputate. Lideră este naţionala României, cu 17 puncte după şapte partide.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS