19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFavoritele s-au impus

Favoritele s-au impus

Jucătoarele creditate cu prima şansă la accederea în turul al patrulea au câştigat. Doar austriaca Sybille Bamme a produs o mică surpriză, eliminând-o pe Dementieva.

Majoritatea jucătoarelor favorite care au intrat, vineri noapte, pe arenele de la US Open au reuşit să acceadă fără mari probleme în turul următor, excepţie făcând rusoaica Elena Dementieva, care a pierdut clar în turul trei în faţa austriecei Sybille Bammer.
Principala favorită, belgianca Justine Henin, s-a debarasat repede de rusoaica Ekaterina Makarova, pe care a expediat-o cu un categoric 6-0, 6-2. Jelena Jankovic, cap de serie numărul trei, a avut un început slab în faţa franţuzoaicei Alize Cornet şi a pierdut primul set cu 4-6, dar apoi a revenit şi s-a calificat în turul al patrulea după ce s-a impus cu 6-2, 6-3 în următoarele două seturi.
O altă sârboaică, Ana Ivanovic, nu a avut nici o problemă în faţa ocupantei locului 58 în clasamentul WTA, rusoaica Vera Dushevina. Cap de serie numarul 5, Ana Ivanovic, a câştigat partida în două seturi, cu 6-1, 6-3.
Diferenţa de 19 locuri care le desparte în clasamentul WTA pe Serena Williams şi Vera Zvonareva nu s-a văzut în întâlnirea ce le-a pus faţă în faţă pe cele două în turul trei al competiţiei. Până la urmă s-a impus americanca, destul de greu, scor 6-4, 7-6.

Venus Williams a trecut uşor de Bondarenko

Nici jucătoarea franceză Marion Bartoli, considerată a zecea favorită, nu a avut o partidă uşoară în faţa lui Lucie Safarova. Rusoaica s-a mobilizat la maximum cu gândul de a produce o surpriză, dar după ce a câştigat primul set cu 6-4 le-a pierdut clar pe următoarele două, scor 2-6, 3-6 şi a părăsit competiţia.
În schimb, cea mai mare dintre surorile Williams, Venus, s-a distrat cu ucraineanca Alona Bondarenko, chiar dacă ambele jucătoare sunt destul de apropiate în clasamentul WTA. Bondarenko nu a avut nici o replică, Venus câştigând cu 6-1, 6-2. Singura surpriză, mai ales prin proporţiile scorului, a produs-o austriaca Sybille Bammer, care a trecut de rusoaica Elena Dementieva, scor 6-1, 6-2. Favorita gazdelor, Ahsha Roolle, a fost eliminată de rusoaica Dinara Safina, care s-a impus cu 6-4, 6-3.

Justine Henin (1) – Ekaterina Makarova 6-0, 6-2, Jelena Jankovic (3) – Alize Cornet 4-6, 6-2, 6-3, Ana Ivanovic (5) – Vera Dushevina 6-1, 6-3, Serena Williams (8) – Vera Zvonareva (27) 6-4, 7-6, Marion Bartoli (10) – Lucie Safarova (20) 6-4, 2-6, 3-6, Venus Williams (12) vs. Alona Bondarenko (21) 6-1, 6-2, Sybille Bammer (19) –  Elena Dementieva (14) 6-1, 6-2, Dinara Safina (15) – Ahsha Rolle 6-4, 6-3.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS