7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGeneraţia de aur versus legendele Olandei

Generaţia de aur versus legendele Olandei

Gullit, Van Basten, Rijkaard, Koeman şi alţii vor veni în octombrie la Cluj, cu ocazia amicalului cu Generaţia de aur, organizat de Gică Popescu.

„Generaţia de aur“ va întâlni pe 11 octombrie legendele Olandei, într-un meci caritabil care se va disputa la Cluj, pe stadionul echipei CFR, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, fostul internaţional Gică Popescu. „Am reînnodat şirul evenimentelor Seara Campionilor. Anul acesta va fi un meci între Generaţia de aur şi legendele Olandei. Din echipa lor sunt nume foarte cunoscute cum ar fi Gullit, Koeman, fraţii de Boer, Witsche, Winter şi încercăm să-l aducem şi pe Rijkaard. Am luat legătura cu cei de la Barcelona şi în funcţie de programul pe care îl au vom primi un răspuns. De asemenea, vom discuta şi cu van Basten, care poate va juca şi el. Meciul se va disputa la Cluj şi va fi unul caritabil, fondurile strânse vor merge către SOS Satele Copiilor, acolo unde eu sunt ambasador“, a declarat Gică Popescu. Evenimentul caritabil Seara Campionilor este la a treia ediţie, precedentele întâlniri având loc la Craiova, cu ocazia retragerii din fotbal a lui Gică Popescu, şi la Timişoara, când Generaţia de aur a întâlnit Brazilia 1994.

Anul trecut trebuia să vină Maradona

„Baciul“ a mai afirmat că oraşul în care se va desfăşura întâlnirea a fost ales dintre Cluj şi Iaşi: „Am avut de ales dintre Iaşi şi Cluj şi am decis ca meciul să aibă loc în Ardeal, deoarece la Iaşi nu am găsit suficientă susţinere din partea oficialităţilor locale. Clujul este un oraş unde fotbalul a luat un avânt deosebit şi unde sprijinul a fost total. Ne-am gândit şi la Neluţu Ioan Ovidiu Sabău, care a fost un jucător important al generaţiei noastre şi care nu a apucat să evolueze într-un ultim meci la Cluj. Vreau să spun că olandezii nu au cerut nici un ban pentru acest meci, ei fiind obişnuiţi cu astfel de partide“.
Fostul internaţional a adăugat că a treia ediţie a evenimentului Seara Campionilor trebuia să se dispute anul trecut, dar acţiunea a fost contramandată din cauza lui Diego Armando Maradona, unul dintre invitaţi: „Anul trecut era programat un meci la care eu am ţinut foarte mult, însă, din cauza lui Maradona, care era invitat şi care iniţial ne-a promis că va veni la meci, am amânat, deoarece răspunsul lui a venit foarte târziu, cu trei săptămâni înainte de disputarea partidei. Era vorba de un meci între Generaţia de aur şi prietenii lui Maradona“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU