7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAurelian Temişan, cel mai popular artist convocat în selecţionata lumii

Aurelian Temişan, cel mai popular artist convocat în selecţionata lumii

Naţionala României s-a clasat pe locul VI la Campionatul Mondial al Artiştilor, desfăşurat în Rusia, la Soci.

 

 

 

Prima ediţie a Campionatului Mondial al Artiştilor (ARTFOOTBALL 2007), desfăşurat la Soci (Rusia), a fost câştigată de naţionala Braziliei, echipa sud-americanilor fiind alcătuită din actori de telenovele, fiul lui Zico şi fratele lui Ronaldinho!

În cadrul Mondialului din Rusia, la care au participat 16 reprezentative, s-au desfăşurat 41 de meciuri şi au avut loc zece concerte susţinute de artişti din fiecare ţară participantă, printre care: Gipsy Kings, Ottawan, Thomas Anders – Modern Talking, Boney M.

Din echipa României, Emanoil Savin a fost desemnat cel mai bun portar al turneului şi a apărat buturile selecţionatei lumii în ultimul meci demonstrativ împotriva naţionalei Rusiei, iar craioveanul Aurelian Temişan a fost ales cel mai popular artist, clasamentul referindu-se la vedetele participante la turneul de la Soci. Temişan şi Savin au fost singurii fotbalişti-artişti români convocaţi în selecţionata lumii.

 

Danciu, cel mai bun arbitru

 

Din delegaţia României a făcut parte şi fostul arbitru divizionar Ion Danciu. „De ce am fost invitat şi eu, fost arbitru? Probabil că mi s-a dus vestea, de pe vremea când arbitram, că am talent şi de cântăreţ. Deşi m-am retras din arbitraj de aproape zece ani, mi s-au încredinţat patru meciuri la centru, cel mai important fiind Brazilia – Rusia 4-2, şi, în ciuda faptului că i-am cam supărat pe ruşi, m-au declarat totuşi cel mai bun arbitru al turneului de la Soci“, a spus Ion Danciu.

 

România a învins Rusia

 

Despre întrecerile „mondiale“ de la Soci, Ion Danciu a spus: „În grupe, naţionala României a produs o mare surpriză, învingând reprezentativa gazdelor, Rusia, la capătul unui joc de excepţie, în care portarul nostru, Savin, a făcut minuni. Primarul Buşteniului, Emanoil Savin, de 49 de ani, a fost sufletul delegaţiei, iar în poartă parcă ar fi fost Iaşin! Din echipă au făcut parte, printre alţii, craioveanul Aurelian Temişan, Adrian Enache, Bogdan Taşcău, Cristian Nistor, delegaţia României fiind alcătuită din 30 de persoane. Trebuie spus că naţionala noastră a beneficiat de o săptămână de cantonament la Buşteni, sponsorizare din partea lui Emanoil Savin, iar la buna organizare a acestui turneu o contribuţie de seamă a avut-o compozitorul Mihail Lazăr, din Teleorman“.

Fiecare ţară participantă a avut dreptul să folosească doi jucători reprezentativi peste 35 de ani, iar ceilalţi să aibă legături cu muzica. Naţionala Spaniei l-a avut în lot pe Donato, cunoscutul fotbalist iberic jucând până la vârsta de 41 de ani la echipa La Coruna.

 

Fotbaliştii olteni dau culoare campionatului românesc

 

Întrebându-l despre sezonul intern actual, fostul arbitru Ion Danciu a afirmat: „Campionatul 2007/2008 va fi de foc, deoarece sunt mulţi bani în joc (drepturi de televiziune etc.). La ora acestui dialog pot comenta doar startul echipelor oltene din prima etapă. Universitatea şi Pandurii au pornit cu dreptul şi cred că pot fi revelaţiile acestui sezon. Argumente? Universitatea are un conducător, Mititelu, cu suflet mare, un oltean adevărat, care deja a căpătat experienţă în fotbal. El a reuşit să formeze o echipă tânără, omogenă, cu mulţi jucători olteni, de caracter, conduşi de un antrenor tânăr, dornic şi el de afirmare, Florin Cioroianu. Şi nu în ultimul rând, a fost adus lângă echipă un fost mare fotbalist care a făcut istorie pentru Ştiinţa, Ilie Balaci. Pandurii are un conducător pragmatic, Condescu, care vorbeşte puţin şi face multe. Totodată, într-un timp record, a învăţat fotbal cât alţii într-o viaţă. Domnul Condescu are la echipă un oltean ambiţios, antrenorul Eugen Neagoe. Aşa văd eu lucrurile despre cele două echipe din Liga I din Oltenia. Sunt stabilit în Petroşani, Gazeta de Sud se citeşte şi aici, dar Jiul a ajuns în Liga a II-a, aşa că opresc aici comentariile mele. Vorbind despre fotbalul din Oltenia, aş vrea să mai spun ceva important: fotbalul românesc a beneficiat întotdeauna de jucători de excepţie din această zonă, fotbaliştii din Oltenia sunt cei care dau culoare, cum se spune, şi au marea calitate că sunt tehnici în regim de viteză. Dacă şi factorii locali ar sprijini mai mult fotbalul şi ar fi şi linişte, oltenilor nu le-ar sta nimeni în cale!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS