7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMarica, transferul cel mai scump făcut de Stuttgart

Marica, transferul cel mai scump făcut de Stuttgart

Gruparea germană ar fi plătit opt milioane de euro pentru vârful lui Şahtior, precedentul record înregistrându-se în 2002, când portughezul Fernando Meira a fost achiziţionat de la Benfica pentru 7,5 milioane de euro.

VfB Stuttgart a anunţat, marţi seară, perfectarea transferului atacantului român Ciprian Marica (21 de ani), de la Şahtior Doneţk, care va semna un contract pe cinci ani. Campioana Germaniei nu a dorit să facă publică suma de transfer. Conform prestigiosului cotidian Bild, suma de transfer se ridică la opt milioane de euro, Marica fiind cel mai scump jucător achiziţionat vreodată de VfB Stuttgart. Precedentul record se înregistrase în 2002, când portughezul Fernando Meira a fost transferat de la Benfica pentru 7,5 milioane de euro.

Horst Heldt, încântat de transfer

Marica va semna cu VfB Stuttgart un contract valabil până în 30 iunie 2012, dacă va trece vizita medicală. Atacantul român are 15 selecţii în echipa naţională, pentru care a marcat cinci goluri. Ciprian Marica a marcat un gol chiar împotriva noii sale echipe în 2005, în Cupa UEFA. În meciul VfB Stuttgart – Şahtior Doneţk, din 3 noiembrie 2005, românul a înscris în minutul 84 golul al doilea al formaţiei ucrainene, care a învins cu 2-0.
Marica este al patrulea jucător român care evoluează la VfB Stuttgart, după Alexandru Szatmari (Sătmăreanu II) – 1981-1982, Florin Radu Răducioiu (1997-1998) şi Ionel Ganea (1999-2003).
Managerul grupării din Stuttgart, Horst Heldt, s-a declarat foarte mulţumit de transferul lui Marica şi consideră că acesta se potriveşte foarte bine formaţiei sale.
„Este un atacant flexibil şi un pericol permanent pentru apărarea adversă“, a subliniat Heldt atuurile românului, care va purta la Stuttgart tricoul cu numărul 20.

A treia echipă pentru Marica

La VfB Stuttgart, Ciprian Marica va evolua la a treia echipă de club din cariera sa, după Dinamo, cu care a cucerit un titlu de campion al României în sezonul 2001/2002, şi Şahtior Doneţk, cu care a câştigat de două ori campionatul Ucrainei, în sezoanele 2004/2005 şi 2005/2006. După trei campionate petrecute la echipa de seniori a lui Dinamo, unde a jucat 22 de partide şi a marcat patru goluri, Marica s-a transferat la numai 18 ani la formaţia ucraineană Şahtior Doneţk, antrenată de Mircea Lucescu. Marica a jucat 74 de partide şi a marcat 15 goluri în prima ligă ucraineană.
Asupra transferului lui Marica de la Dinamo la Şahtior există unele suspiciuni. În momentul tranzacţiei, 8 martie 2004, Dinamo a anunţat că a încasat 1,8 milioane de dolari şi mai are de primit 5% dintr-o eventuală revânzare a fotbalistului. Însă, potrivit presei internaţionale, Şahtior ar fi plătit şase milioane de dolari pentru a-şi asigura serviciile atacantului român.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS