17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportChivu şi Becali încep să cedeze

Chivu şi Becali încep să cedeze

Cristi Chivu şi-a dat seama că decizia de a rămâne la Roma nu este tocmai bună şi doreşte să plece la Inter, chiar şi pe bani mai puţini. Şi impresarul Giovani Becali este de acord să încaseze un comision mai mic.

Când apele păreau să se liniştească în cazul Chivu, având în vedere că românul şi-a reluat pregătirile cu AS Roma, presa din Italia a scos pe piaţă noi informaţii care ar putea conduce la o răsturnare spectaculoasă a situaţiei. Cotidianul Corriere della Sera a scris, în ediţia de ieri, că jucătorul român este dispus să renunţe la o parte din salariul pe care îl ceruse iniţial grupării Inter Milano, iar Giovani Becali, cel mai important impresar al său, este de acord să facă acelaşi lucru cu banii pe care ar urma să-i primească drept comision de la „nerazzurrii“. Corriere della Sera susţine că motivul pentru care Chivu s-a răzgândit brusc este faptul că fundaşul român şi-a dat seama că la Roma va avea probleme cu suporterii. Iniţial, românul declarase că nu crede că va exista vreun conflict între el şi fani, dar făcuse această afirmaţie când încă nu se întorsese din vacanţă în Italia, unde s-a dovedit că lucrurile stau cu totul altfel. Şi nici conducerea administrativă a Romei nu-l priveşte cu ochi buni după ce a pierdut 18 milioane de euro pe care
i-ar fi dat Real Madrid. Chivu nu mai doreşte ca Inter să-i ofere un contract cu un salariu de cinci milioane de euro pe an, ci unul de patru milioane de euro şi speră astfel să-i convingă pe oficialii clubului din Milano să mărească oferta făcută Romei de la 14 la 15 milioane de euro. „Giallo-rossi“ ar fi dispuşi să-l cedeze fără să mai existe tratative de lungă durată aşa cum au fost precedentele, eşuate. Nu se ştie încă la cât la sută este dispus să renunţe Giovani Becali din comisionul lui şi al fratelui Victor.

„Am rămas perplex când am văzut că refuză Real Madrid şi Barcelona“

Ernesto Bronzetti Impresarul FIFA, care-i serveşte drept intermediar Romei pentru campionatul spaniol, a afirmat că, la fel ca multe persoane din lumea fotbalului, a fost foarte surprins atunci când a văzut că fotbalistul la refuzat ofertele venite din partea a două dintre cele mai mari cluburi din lume, Real Madrid şi FC Barcelona: „Nu ştiu care este cauza pentru care transferul lui Chivu a eşuat. Efectiv am rămas perplex. Nu am mai înţeles nimic. Chivu a avut şansa să joace la FC Barcelona sau Real Madrid, dar nu a acceptat. Ce să zic…, probabil este mulţumit la Roma. Dacă el şi impresarii săi au refuzat aceste oferte probabil ca au avut motivele lor“. Bronzetti a precizat că nu a mai întâlnit până acum un jucător care să refuze şi pe Real Madrid, şi pe FC Barcelona
Impresarul nu a exclus nici posibilitatea ca fundaşul român să fie transferat în această vară la Inter Milano: „Cred că încă există posibilitatea de a-l vedea pe Chivu la Inter. Se poate întâmpla în această vară, dar şi anul viitor. Nu este exclusă nici o variantă şi să nu uităm că a mai rămas mai mult de o lună din perioada de transferuri“.

„Sper să rămână la Roma“

Chivu se află în prezent în cantonamentul echipei sale, la Trigoria, într-un fel de „silenzio stampa“ forţat, pentru că Roma nu i-a mai dat voie să participe la conferinţe de presă. După ce, în urmă cu două zile, antrenorul Luciano Spalletti l-a lăudat pe român şi a afirmat că doreşte să-l folosească în primul „unsprezece“ în sezonul viitor chiar dacă nu îşi va prelungi contractul scadent în 2008, ieri a venit rândul colegului său Roberto Aquilani să-l elogieze pe Chivu. „Cristian, pe lângă faptul că este un jucător excelent, pot să spun că este şi un om deosebit. L-am cunoscut mai bine în aceşti ultimi doi ani. Mi-ar părea rău dacă ne-am despărţi de el. Nu cunosc foarte bine situaţia lui, dar respect deciziile pe care le va lua. Cred totuşi că se află într-o situaţie dificilă. Eu sper să decidă să rămână aici pentru că este foarte util echipei“, a declarat mijlocaşul.
La polul opus se află opiniile fanilor Romei despre Chivu. Pe site-urile de internet dedicate lor, şi nu numai, pot fi citite numeroase mesaje în care căpitanul naţionalei României este numit „trădător“, „mercenar“ sau „mare iubitor de bani“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII