14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPantera, gata să muşte din Torres

Pantera, gata să muşte din Torres

Meciul dintre craioveanul Sorin „Pantera“ Tănasie (foto) şi venezueleanul Edinso Torres (37 de ani) este capul de afiş al galei de box profesionist „Noaptea Campionilor“, care va avea loc mâine-seară, în Sala Sporturilor din Constanţa. Pentru Tănasie, întâlnirea cu Torres va fi o ultimă repetiţie înaintea partidei pentru titlul european, cu spaniolul Karim Quibir. Tănasie a vorbit despre meciul de mâine, care se va juca în şase runde: „Întâlnesc un adversar periculos. Are 74 de meciuri jucate şi 41 câştigate. Nu a fost niciodată făcut KO. Dar nu mă tem. Este un meci binevenit şi sunt sigur că îl voi câştiga“.

A dat jos cinci kilograme

Împreună cu maestrul Vasile Fîntînă, Sorin a efectuat un stagiu de pregătire de opt zile la Căciulata, iar sâmbăta trecută a revenit în Bănie şi a continuat antrenamentele în Parcul „Nicolae Romanescu“ şi în sala de la stadionul „Ion Oblemenco“. „Sorin este ambiţios şi cred că va câştiga meciul cu Torres“, a spus ieri antrenorul Fîntînă. Pentru a ajunge la 55,338 kilograme, Sorin a depus eforturi şi a slăbit cinci kilograme în ultimele zile. În această dimineaţă, Sorin împreună cu Vasile Fîntînă şi cu managerul său, Fănel Trandafir, vor pleca spre Constanţa, după-amiază fiind programat cântarul oficial.
Tănasie se gândeşte deja la meciul din toamnă, pentru titlul european, cu spaniolul Karin Quibir: „Managerul meu şi promotorii Eduard Irimia şi Rudi Obreja mi-au îndeplinit un prim vis, să lupt pentru titlul european. În maximum doi ani sper să boxez şi pentru cel mondial, pentru a dovedi lumii întregi că am valoare“. Aşa cum s-a întâmplat la toate galele profesioniste la care a participat până acum, Sorin va fi încurajat la Constanţa de galeria sa, formată din prieteni şi vecini din cartierul Craioviţa Nouă.

Cosmin Pârvu, la meciul de debut

Alt craiovean care va boxa în gala „Noaptea Campionilor“ este Cosmin Pârvu (19 ani), acesta urmând să-l întâlnească pe Roman Chelingarjan (Letonia), la categoria 63,503 kg (4 runde). Acest meci va reprezenta debutul la profesionişti pentru Cosmin, pugilist care a obţinut titlul naţional la juniori. La fel ca Tănasie, Cosmin va pleca tot în această dimineaţă spre Constanţa.
Celelalte şase meciuri ale galei sunt următoarele: Viorel Simion – Fernando Jose Guevara (Venezuela) – categoria 58,967 kg – 6 runde, Cristian Hodorogea – Pedro Jose Verdu Pena (Venezuela), categoria 63,503 kg – 6 runde, Florin Stan – Mihai Iftode (categoria +90,719) – 4 runde, Waldemar Cucereanu – Romeo Păun (meci pentru titlul naţional), categoria 58,967 kg – 8 runde, Lucian Bot – Evgenijs Stamburkis (Letonia), categoria 90,719 kg – 6 runde, Corina Cârlescu – Simona Penchakova (Slovacia), categoria 52,163 kg – 4 runde. Gala de mâine va fi transmisă pe Sport.ro, de la ora 20.30.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU