19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJustine Henin a ridicat trofeul

Justine Henin a ridicat trofeul

Liderul clasamentului WTA, Justine Henin, a izbutit să o învingă în finala turneului de la Eastbourne, competiţie dotată cu premii în valoare de şase sute de mii de dolari, pe franţuzoaica Amelie Mauresmo, ocupanta poziţiei a patra în ierarhia jucătoarelor profesioniste de tenis. Belgianca s-a impus cu scorul de 7-5, 6-7(4), 7-6(2), la capătul unei partide care a durat două ore şi 36 de minute, însă performanţa sa i-a adus un cec de 88.265 de dolari şi 275 de puncte WTA. Amelie Mauresmo a fost recompensată cu un cec de 47.125 de dolari şi 190 de puncte WTA.

Justine Henin şi Amelie Mauresmo s-au întâlnit de 14 ori până acum, incluzând şi turneul de la Eastbourne, belgianca impunându-se de opt ori pe general. Primul duel Henin-Mauresmo datează din 1999, la US Open, în primul tur al turneului, cea care a mers mai departe atunci fiind franţuzoaica, învingătoare cu scorul de 6-2, 6-4. Cele două tenismane s-au întâlnit în şase finale WTA, una dintre cele mai importante disputându-se anul trecut la Wimbledon, când Mauresmo a câştigat cu scorul de 2-6, 6-3, 6-4, luându-i lui Henin posibilitatea de a câştiga singurul titlu de Grand Slam care îi lipseşte din palmares. Din cele şase finale, Henin s-a impus în patru dintre ele.

Revenind la turneul de la Eastbourne, Justine Henin a ridicat trofeul acestei competiţii pentru a doua oară consecutiv. Anul trecut, belgianca a avut-o ca victimă în finală pe rusoaica Anastasia Myskina, învingând-o cu scorul de 4-6, 6-1, 7-6(5), în timp ce în semifinale a trecut de compatrioata sa Kim Clijters, câştigătoarea ediţiei din 2005.

Wimbledon, marele vis

 

Belgianca Justine Henin, triplă câştigătoare la Roland Garros şi lideră a clasamentului WTA, şi-a propus ca anul acesta să cucerească şi turneul de la Wimbledon, singurul turneu de Mare Şlem care îi lipseşte din palmares. Henin a vorbit şi despre finala din 2001, când a pierdut în faţa americancei Venus Williams cu scorul 6-1, 3-6, 6-0, afirmând că anul acesta este pregătită din toate punctele de vedere.

„Dacă aş câştiga Wimbledonul, ar fi o mare realizare pentru mine, dar dacă s-ar întâmpla să pierd, nu ar fi sfârşitul lumii. Ar fi totuşi nemaipomenit. Am sacrificat multe şi niciodată nu m-am gândit că acest turneu ar fi singurul pe care nu l-aş câştiga“, a spus belgianca. „Nu eram destul de bună atunci când am jucat cu Venus Williams. Şi anul trecut eram foarte aproape să câştig, dar nu am stat foarte bine din punct de vedere fizic şi mental. Anul acesta va fi diferit“, a afirmat Henin.

Belgianca a fost destul de ghinionistă în ceea ce priveşte turneul londonez, în 2002 fiind perdantă, în semifinale, în faţa aceleiaşi Venus Williams, în 2003, în aceeaşi fază a competiţiei, a cedat în faţa Serenei Williams, sora mai mare a lui Venus, iar în 2006 a pierdut, în finală, în faţa franţuzoaicei Amelie Mauresmo. În cazul în care se va impune anul acesta la Wimbledon, Justine Henin va intra în clubul select al tenismenelor care au câştigat cele patru turnee de Mare Şlem: Steffi Graf, Martina Navratilova, Serena Williams, Chris Evert, Billie Jean King, Margaret Court, Shirley Fry şi Doris Hart.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS